Zagor.hu
Zagor.hu fórum
16 – A Végzet Erdeje
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (6)
© Nheil
A végzet erdeje Livingstone első önálló története. A káosz fellegvárától eltérően nem tartalmaz semmiféle játékmenetet érintő újítást, itt most erdőben bolyongunk labirintus helyett, a kulcsok helyett pedig fegyverdarabokat keresünk. Tehát a sablonok megmaradtak.
Szélesedett a legyilkolandó szörnyek listája. Jackson mindig is kreatívabb monsztákat talált ki, de néhány emlékezetesebb példány azért itt is akad. Ebben a könyvben szerepel először Yaztromo, a habókos öreg jó varázsló (meglehetősen sztereotip figura) aki később többször is visszatér.
A kaland kimondottan könnyű, minimális szerencsével meg fogjuk találni a küldetés tárgyakat. Az elején még egy varjú is eligazít minket a megfelelő irányba mindössze egy aranyért cserébe.

Az összhatást valamennyire lerontja, hogy nem túl sok előrelépés történt a Tűzhely varázslója óta, de ettől függetlenül nem egy rossz kaland. De nem is azok közé tartozik, amikre sokáig emlékezni fogunk, mert nincs benne olyan jelenet, ami markánssá teszi.
10/6
 
[b]Borító[/b]
Az alakváltoztató látható rajta, a kalandor perspektívájából. Elég ijesztő könyvre enged következtetni, de a valóságban más a helyzet.

[b]Grafikák[/b]
Vegyesek. A tűzdémont ábrázoló kép olyan, mint egy rossz fénymásolat, a testek pár képen olyan furán vannak megrajzolva – „habosak” – a Fekete Erdő teljesen szabályos, kör alakú, mintha a mesebeli kerekerdő volna, az útjelző tábla tetején pedig elvileg varjú ülne…no de ki látott már fehér varjat? A többi kép viszont egészen szépre sikerült.

[b]Történet[/b]
Kőhidafalva királyának, Gillibrannak ellopta a harci pörölyét egy idomított sas, akit levadásztak a Fekete Erdőben. Két goblin találta meg a pörölyt, és hosszas vita után szétszedték – egyikük a nyelét, másikuk a fejét vitte magával. Meg kell találni mindkettőt, és visszavinni a törpéknek Kőhidafalvára.

[b]Nehézség[/b]
Dedós egyszerű kaland. A kaland elején vásárolhatunk rengeteg hasznos tárgyat, útközben annyi aranyat és kincset gyűjthetünk össze, hogy mire befejezzük a kalandot, meggazdagszunk, akár akarjuk, akár nem. Van rengeteg életerő-növelési lehetőség, összesen kb. 4 halálpont van, és ráadásul, ha kiértél az erdőből, de nincs meg mind a két tárgy, bármikor megkerülheted az erdőt, és újrakezdheted a kalandot. Az ellenfeleket is mind pofonegyszerű elintézni, még a Tűzdémon a legveszedelmesebb közülük. Az egyetlen nehéznek nevezhető rész a szkanderozós csávó, ha ugyanis nem győzzük le, bukik az egész kaland, de Erőkarszalaggal ez is simán mehet.

[b]Főellenség[/b]
Nincs egy darab se.

[b]Ami tetszett[/b]
Az erdős hangulatot remekül összehozták. Tekervényes ösvények, folyó, kiismerhetetlen, vad vidékek, vadállatok, sőt, még extra szörnyek is vannak, mint a gonosz boszorka, a harcos bábuk meg a Tűzdémon. Ha Yaztromót megtámadjuk, békává változtat, ez jó kis poén volt így az elején, de igazán durva halál akkor ér, ha felvesszük a Tűzdémon koronáját. Életerő-növelésre van jó sok lehetőség, rengeteg a kincs, és külön tetszett az az összekeverő gomba, ami megcseréli a szerencsénket meg az ügyességünket.

[b]És ami nem[/b]
Lehet, hogy csak én gondolom így, de túlontúl könnyű, nemigen van benne kihívás, kivéve az egészen kezdőket. Ráadásul ha újrakezdjük a kalandot, nem világos, hogy akkor most akikkel beszéltem, meg akiket megöltem, azok mind feltámadtak, és megint végig kell zongorázni ugyanazokat a választási lehetőségeket? Mert máskülönben nem sok értelmét látom, pl. az aranygyűjtögetésnek, hisz vásárolni semmit nem lehet az erdőben. A magyar kiadás ráadásul nem lett befejezve, miután átnyújtja Gillibran a sisakot, még lenne utána szöveg, de valamiért a magyar kiadásból ez kimaradt…
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Tetszetős külső. A betűtípus is rendben van, és a hangulatot is megadja a sűrű erdő, és ahogy átszűrődnek a napsugarak a lombokon. A gyíkember is éppen elég zordan bámul ránk, bár meg kell jegyeznem, hogy én nem találkoztam egyetlen gyíkemberrel sem a könyvben…

[b]Illusztráció[/b]
Felemás érzéseim voltak, mert vannak rajzok, amelyek egész hangulatosak, de vannak szörnyen gyengék is, és sajnos ezek vannak többségben (pl.: 97., 105., 128., és még sorolhatnám), vagy egyszerűen csak nekem nagyon nem jönnek be ennek a Barternek a munkái. Itt is sokszor az oldalnak csupán a háromnegyedét-felét foglalják el az illusztrációk. Engem leginkább a [i][url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=2]Tűzhegy varázslójá[/url][/i]ra emlékeztetett e megjelenítés.

[b]Háttértörténet[/b]
A kőhídfalvi törpéktől elrabolták varázslatos harci pörölyüket, és enélkül királyuk Gillibran nem képes csatarendbe állítani népét az őket fenyegető Troll veszéllyel szemben. A pöröly két hülye (elnézést) goblinhoz került a Fekete erdőbe, akik nem tudtak megegyezni, melyiküké legyen a fegyver, ezért szétcsavarozták a két részét, és most ki tudja már, hol lehet ez a két rész. Na, ezeket kéne nekünk megtalálni. Különösebb indíttatásunk nincs, csak unalom ellen vállaljuk a küldetést. Persze Yaztromo kolléga is segít nekünk, ha már a Fekete erdőről van szó.

[b]Eredetiség[/b]
Szerintem semmi. Sima bóklászás az erdőben.

[b]Kihívás[/b]
Na erre mondja az angol hogy "walk in a park". A könyv a KJK-s társadalom szinte teljes egyetértésében (és ez nagy szó, mert nem sok mindenben szoktak egyetérteni) az egyik legkönnyebben végigvihető kaland. Az ellenfelek harmatgyengék, nélkülözhetetlen cuccok, lehetetlen feladatok egyáltalán nincsenek benne. Az egyetlen gondot (szokás szerint) az elveszett pöröly két részének megtalálása okozhatja, de még az se nagy probléma, ha nem lelnénk meg őket, mert emiatt nem végződik a kaland tragikusan. Simán mehetünk vissza az erdő elejére az 1-es pontra, és hajrá előröl.

[b]Főgonosz[/b]
Hát itt olyan nincs.

[b]Rendszer[/b]
A hagyományos rendszer. Nincs extra.

[b]Hangulat[/b]
Átlagos. Talán a legjobban az csapja agyon a hangulatot, hogy szinte minden második fejezetnél dönteni kell, melyik irányba tovább. A másik, amin már tényleg röhögtem a vége felé, az az volt, hogy szinte kivétel nélkül minden lény az erdőben az aranyainkat akarja! Ezt az anyagias erdő-társadalmat… Persze itt sem maradhatnak el a megmosolyogtató félrefordítások (pl. ugyanazon a fejezeten belül ugyanazt a tárgyat először pajzsnak, majd páncélnak nevezi Varsányi Mária… azért nem mindegy, miről van szó). Én semmi extrát nem tudtam felfedezni a játékban, komolyan se nagyon lehet venni, de könyűsége miatt kezdőknek mindenképp ajánlott.
Értékelés: 4 / 10
Egy rendkívül nagy csalódást okozó kötet ez, pedig gyerekkoromból csupa kellemes emlék fűződött hozzá,

A könyv a legnagyobb jóindulattal is unalmas. Az Északi földeket járó zsoldos vagy. Belefutsz egy haldokló törépbe, aki megkér, hogy találd meg faluja kalapácsát, hogy annak segítségével visszaverhessék a trollok támadását. A kalapács természetesen a Végzet Erdejében található. Elindulsz, követed a törpe térképét, egy varázsló tornyában bevásárolsz varázsszerekből és nekivágsz a rengetegnek. Utamról sikerült végül egy egész jó térképet készítenem, megtaláltam a szükséges tárgyakat is, végül azonban egysuerűen feladtam ezt a könyvet. Ennyire unalmasnak találtam.

Keveslem a leírásokat, a találkozások túl gyorsan lejátszódnak, az írás unalmas. A könyv gyakorlatilag ezernyi útvonal közti választásból, harcból, tárgyra bukkanásból áll, majd az egész kezdődik előlről. Ez a könyv okozta a legnagyobb csalódást, mióta visszatértem a műfajhoz. Tény, hogy ez részben amiatt volt, mert nagyon kellemes emlékeim voltak róla. Ha nem emlékeztem volna rá egyáltalán, kevésbé viselt volna meg. Végül egyszerűen abbahagytam az egészet. Hiányzik a motiváció és nem érzem magam a világban. Az a könyv, ami nem csak hogy nem tud felcsigázni azzal, hogy vajon mi fog történni legközelebb, de egyenesen arra ösztönöz, hogy tegyem le, az nagyon gyenge.

Ez a kötet rendkívül egyszerű, nagyon kevés a logikus döntési lehetőség és az író túlságosan gyakran veszi el a lehetőséget bizonyos útvonalak választása elől. Ráadásul sok ostoba, logikátlan lehetőség is előfordul benne.

Másrészről van pár érdekes találkozás az erdőben. Sajnos ezek sem tartanak valami sokáig, és nagyon elszórtan bukkannak fel.

Ezért nagyon szomorúan mondom, hogy hacsak nem vagy teljesen új a játékkönyvek világában, nem tudom neked könnyű szívvel ajánlani ezt a könyvet, mert egészen biztosan nem élveznéd.
A Végzet Erdeje a harmadikként elkészült Kaland, Játék, Kockázat könyv, egyben Ian Livingstone első egyedül megírt kötete. Sajnálatos módon messze elmarad mind [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=2]A Tűzhegy Varázslójától[/url], mind pedig [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=6]A Káosz Fellegvárától[/url]. Az egyetlen pozitívum benne, hogy Iannak sikerült kitörnie az első két kötetben túlsúlyos labirintusok világából, és a szabad ég alá vitte a kalandozót, de minden más szempontból elég gyenge az eredmény. Először is túlságosan könnyű (csupán öt nekifutásra volt szükségem ahhoz, hogy végigjátsszam). A választási lehetőségek nagy része kimerül abban, hogy tudunk-e használni egy konkrét mágikus tárgyat, vagy sem, és nincsenek benne sem tölteléktárgyak, sem pedig hirtelen halál pontok, amik [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=6]A Káosz Fellegvárában[/url] eléggé megnehezítették a kalandozó életét. Emlékezetes találkozásból sincs benne túl sok, elég rosszul megszerkesztett, hiányzik belőle a nagy végső összecsapás a gonosszal. Középszerű kaland, nálam nem állta ki az idő próbáját...
Értékelés: 7 / 10
Szeretem ezt a könyvet. Jó a helyszín és érdekes a küldetés, amit teljesíteni kell. Az illusztrációk kiválóak.

Ehhez jön még a sokféle találkozás is. Rendkívüli élmény, ahogy helyenként a föld alatt is mászkálhatsz, nem csak az erdőn át. Van azonban egy dolog, ami nekem annyira nem tetszett. A fő gondom az vele, hogy mindent egybevetve túlságosan is könnyű. Aránylag kevés harccal is lehet teljesíteni, ami önmagában még nem is lenne probléma, de egy csomó élelemre lehet rátalálni. Ehhez hozzájön a lehetőség, hogy ha nem sikerül a feladat, visszatérhetsz az erdőbe, hogy újra nekivágj az útnak. Ha nem lehetne szabályosan újra nekivágni az egésznek, ha kicsit felerősítették volna az ellenfeleket VAGY ha lecsökkentették volna a kezdeti élelmiszer-készletet, tökéletes kaland lenne :)
hr
2017. december 28. 11:15 | Válasz erre | #50
Srácok!Szerintetek hol, Allansia konkrétan melyik részén startol ebben a műben hősünk?
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2017. június 7. 11:14 | Válasz erre | #49
A Tűzdémon a Harcos bábuk barlangjában található, ahol, ha jól emlékszem különféle gombaágyások vannak.
2017. június 6. 09:36 | Válasz erre | #48
Hol van az erdőben a Tűzdémon?
© Nheil
2017. február 26. 10:46 | Válasz erre | #47
Hogy mennyire relatív egy könyv nehézsége, az nemcsak az ellenségek statisztikáin, hanem a balra/jobbra irányok eltalálásán is megmutatkozik, sőt, ez még jóval többet is nyom a latban.
Például, itt a végzet erdejében, ha a legelső választási lehetőségnél nem keletre, hanem nyugatra megyünk, már biztos, hogy kikerüljük a pöröly első darabját, vagyis 50% az esélyünk csak erre az eseményre. Ehhez hozzájön, hogy meg kell nyernünk a lebegtetőport a szkanderezős faszitól (azt is meg kell találni), valamint bele kell futni a kriptás házba is, a másik pörölydarabért.
Tehát ez kb a legkönnyebben kijátszható könyv, mégis ennek a három feltételnek együttesen teljesülnie kell és mind a három a szerencsén múlik.
Ha valaki semmiféle előzetes infóval nem rendelkezik, és először vág neki ennek a kalandnak, és egyáltalán nem csal, nem lapoz vissza, akkor hiába ver meg könnyedén minden szörnyet 11, vagy 10 ügyességgel is akár, nagy eséllyel nem fogja megtalálni a két küldetés tárgyat. És hangsúlyozom, ez tényleg az egyik legkönnyebb kaland.
The city changes but the fools within are always the same.
2017. február 16. 22:08 | Válasz erre | #46
Nincsen ezzel semmi baj, tényleg. Inkább lassabban írj, de jó legyen. Megvárjuk. [smiley]vigyor3[/smiley]
© Nheil
2017. február 16. 21:56 | Válasz erre | #45
Csak majd nem tudom ilyen gyorsan tartani a tempót, mert ezeket a legkorábbi könyveket szinte csak emlékezetből írtam le, a többibe majd bele kell olvasgatnom azért.
The city changes but the fools within are always the same.
2017. február 16. 21:17 | Válasz erre | #44
Nem írtam hogy másolsz!Sőt, éppen arról van szó, hogy nem meggyanúsítalak, hanem kimondottan örülök neki, hogy más is hasonló véleményen van mint én!Még az azóta hozzáírt két mű kritikájával együtt is!Szóval az eddigi 5 nyitó könyv kapcsán alapvetően egyet értünk.Egyre jobban érdekel, hogy vajon így lesz-e a többinél is!
Másrészt pedig lehet örülni!Dr Lecterrel és velem már két olvasód van![smiley]eljen[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2017. február 16. 18:36 | Válasz erre | #43
Én eddig mindegyiket elolvastam tőled, és a továbbiak is tervbe vannak véve, úgyhogy csak kitartást! :)
© Nheil
2017. február 16. 16:55 | Válasz erre | #42
Úgy terveztem hogy folytatom igen, a könyvek időrendi sorrendjében, bár gyanítom hogy a kutya sem fogja elolvasni, de inkább magam miatt úgy gondoltam, hogy most már kiírom magamból a KJK véleményeimet :-)
Jobb későn, mint soha.
(évek óta bizonyos időközönként fel szoktam nézni erre az oldalra, ami egyébként nagyon tetszik és le a kalappal a sok fordításért, csak nem volt időm/ingerenciám aktívan fórumozni)

Nyugodt lehetsz, én senkit nem másolok (mi értelme is lenne?), természetesen előfordulhat, hogy régebben már olvastam több leírást is és önkéntelenül bennem maradt, mert én is hasonlóan gondolom, ez csak véletlen lehet.
The city changes but the fools within are always the same.
2017. február 16. 16:18 | Válasz erre | #41
Olvastam az előző két könyvvel kapcsolatos véleményedet, és nyilván ezét is, annak ellenére hogy csak ide reagálok.Nem gyanúsításként hozom fel, de eddig igen hasonló véleménnyel vagy mint én.És éppen ez az amiért írok, mert jó látni hogy más is hasonlóan látja ezeket a kalandokat!Kíváncsian várom a többi könyv kritikáját is, remélem folytatod!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© Nheil
2017. február 16. 14:37 | Válasz erre | #40
A végzet erdeje Livingstone első önálló története. A káosz fellegvárától eltérően nem tartalmaz semmiféle játékmenetet érintő újítást, itt most erdőben bolyongunk labirintus helyett, a kulcsok helyett pedig fegyverdarabokat keresünk. Tehát a sablonok megmaradtak.
Szélesedett a legyilkolandó szörnyek listája. Jackson mindig is kreatívabb monsztákat talált ki, de néhány emlékezetesebb példány azért itt is akad. Ebben a könyvben szerepel először Yaztromo, a habókos öreg jó varázsló (meglehetősen sztereotip figura) aki később többször is visszatér.
A kaland kimondottan könnyű, minimális szerencsével meg fogjuk találni a küldetés tárgyakat. Az elején még egy varjú is eligazít minket a megfelelő irányba mindössze egy aranyért cserébe.

Az összhatást valamennyire lerontja, hogy nem túl sok előrelépés történt a Tűzhely varázslója óta, de ettől függetlenül nem egy rossz kaland. De nem is azok közé tartozik, amikre sokáig emlékezni fogunk, mert nincs benne olyan jelenet, ami markánssá teszi.
10/6


The city changes but the fools within are always the same.
2016. január 7. 18:48 | Válasz erre | #39
Sziasztok!

Én is még általános iskolás koromban kezdtem a Rakéta sorozattal, amiből ez a példány maradt ki.[smiley]skull[/smiley]

Mai fejjel már kicsit másképp játszottam végig. Kapásból térképrajzolással indítottam, és így a végére egészen könnyen teljesíthető lett.

A neten kicsit utána is nézegettem a dolgoknak és láttam, hogy mások is rajzoltak igazán jó térképeket. Sőt mobilos platformra is kijöttek már a lapozgatós könyvek. Igaz elsősorban angolul.[smiley]skull[/smiley]

A következő könyv amit most végigjátszok A varázsló kriptája lesz. Itt is szigorúan térképezve.[smiley]skull[/smiley]



© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 22. 20:58 | Válasz erre | #38
Én azt, amikor a durva tápok opcionálisan megszerezhetőek miközben végigmegyünk a kötelező fejezetpontokon.

Persze értem én a koncepciót hogy "csaljuk tévútra" a népet, de komolyan, háromszor egymás után belengetni hogy nesze itt egy sisak, nyenyenye, nem kapod meg [smiley]beka2[/smiley] már egy picit sok.

Már van fegyverem, vértem, pajzsom, karkötőm, karpántom, nyakláncom vagy három, kesztyűm(!), minden ujjamra két-3 gyűrűm, csizmám, palástom, fejkendőm, a csizmát majdnem lehagytam, meg még egy nyomorú tetkóm is (anyám boldog lesz) - és akkor pont sisakból ne legyen tápom? Csupa ígéret, semmi teljesítmény? Ennél már csak a Napkard rosszabb... Azt sosem fogom megbocsátani a sorozatnak. Azon a mai napig úgy ki tudok akadni mint Cass a Gamers 2-ben.
© Ravnos
2015. szeptember 22. 15:59 | Válasz erre | #37
Nekem kifejezetten tetszik amikor az író nem csak az 1 igaz útra rak tápoló felszereléseket,kalandos részeket. Ezzel is elhiteti, hogy jó úton jársz...pedig nem!![smiley]beka2[/smiley]

Ilyen pl a Démonlovagok, ahol szerintem (ezt már kifejtettem) sokkal izgalmasabb az az út, amikor nem a Tündérdárdát keressük. De ugye anélkül Belgaroth meg esz minket reggelire, igaz ha nálunk van, néha akkor is![smiley]mf1[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 21. 20:15 | Válasz erre | #36
Na, sikerült összeszedni a táphelyeket.

A szánalmas aranypénzek és haosnló vicik-vacakok mellett az alábbi helyeket érdemes meglátogatni (már nyilván a kalapács elemein kívül):
- borostyánkő szem/sisak út (komolyan kemény trollkodás hogy itt is csak az Egy Igaz Úton kívül van fellelhető +TÉ-s sisak, ez már a harmadik eset)
- az alakváltó aki a stat-felcserélő gombán ül. Ha tisztára agyatlanul végignyomtál már pár könyvet ezen kívül folyton áthozva a karaktered, akkor a szerencséd ugyan kb. ugyanakkora lehet mint az ügyességed (nekem mondjuk 1-el nagyobb a Sz, bár ki számolja), de ott vannak a kaland kezdetén kapott(?) képességvisszaállító italok, meg amit ilyenből még az út során szerzel. A Szerencse Itala viszont keményen minden alkalommal feltolja a kezdeti szerencsét is 1 ponttal (és amikor az ügyességed 20 körül van itt már nincs veszteség).

Jut eszembe, Az megvan hogy az "ügyesség" valójában hogyan áll össze?
Ügyesség = Karakter Ügyessége + 1 (pajzs) + 4 (kard) + 1 (páncél? sisak?)
© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 21. 16:37 | Válasz erre | #35
Miért nem tud senki hasznos térképeket készíteni?

Nem mondom hogy a szokásosan készült térképek ezekhez a könyvekhez haszontalanok, az egyszerűbbekhez jó a kivel-hol futunk össze stílusúak, másoknál eligazít a fejezetpontháló (örök hála annak aki azokat megcsinálta!), de mit kezdjek velük ENNÉL?

Itt tipikusan főellenség híján átmennék kincsharácsolásba,amihez kéne az összes bejárási irány, stitisztika és tágyfellelhetőség. Az a leghalványabban nem izgat fel hogy ezeket most egy tűzdémontól vagy egy klóntól einstandolom :grr:

Na mentem térképezni.
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 9. 13:28 | Válasz erre | #34
Például? Mert én nem látok értelmetlenné váló mondatokat máshol.
2015. augusztus 9. 07:39 | Válasz erre | #33
Ilyen alapon szinte az egész könyvet beidézhetnéd, húszmillió nyelvi hiba, magyartalan rész van benne... de nem csak ebben, mindegyikben. A zagorosokban is.[smiley]buck[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 8. 15:27 | Válasz erre | #32
Valójában a könyvben szereplő változat súlyosan magyartalan.

Vagy "mostantól békaként élsz tovább és kalandod itt véget ér", VAGY "ugyan békaként tovább élsz, de kalandod itt véget ér".
2015. augusztus 8. 02:11 | Válasz erre | #31
[img=http://media.giphy.com/media/ystGrJ3SmiTQY/giphy.gif]Facepalm[/img]
© Ravnos
2015. augusztus 7. 21:48 | Válasz erre | #30
Ezt most nem mondod komolyan, hogy ennyi??? Felcseréltek két szót és ugyanaz az értelme a mondatnak, de te ezt hibának értékeled??!!![smiley]falbav[/smiley]
Poénkodni akartál ezzel vagy csak beírtál vmit, hogy legyen történés?
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 7. 16:04 | Válasz erre | #29
hiba: ahol Yaztromo békává változtat nem "ugyan békaként élsz tovább de kalandod véget ér", hanem "ugyan békaként tovább élsz de...".
© Vikky
2015. május 9. 17:13 | Válasz erre | #28
Egy érdekesség az én könyvemből...
[img=http://kepfeltoltes.hu/150509/balember_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Dupla Halember[/img]
2015. április 9. 14:45 | Válasz erre | #27
Szerintem beszélgettünk róla a KJK és PC-és játékok meg a KJK androidra topikokban. :)
2015. április 9. 12:27 | Válasz erre | #26
Jó, köszönöm. Bocsánat, nem olvastam a másik topicot, úgy tűnik. Melyik is az...?
2015. április 9. 12:06 | Válasz erre | #25
Őőő...ezek már elég régóta mennek és a másik topikban beszéltünk is már róla többször. Van:

Találkozás Fearrel, Elátkozott ház, Csillaghajó, Gyíkkirály szigete, Vérescsont, Zombik vére, Hóboszi barlangja, Kaland Játék Varázslat 1-2.
Van Lone Wolf és vannak más, csak tabletre írt könyvek (nekem legalább 15-18 van meg).
2015. április 9. 08:40 | Válasz erre | #24
Ez tetszik. Látványos. Bár a videót nézve arra gondoltam: hiába a színes képek, Malcolm Barter rajzain ez sem segít sokat. A program viszont nagyon ad a külsőségekre, és ez nekem bejön. Vajon a többi könyvet is megcsinálták/megcsinálják? És hová tűnt Jürgen és Planyó?
© NxAlex
2015. április 8. 20:50 | Válasz erre | #23
Nézzétek mit találtam Steamen: http://store.steampowered.com/app/270490/?l=hungarian
2015. március 16. 16:02 | Válasz erre | #22
Haha, tényleg. De a fordítók nem szokták visszaolvasni, amit írnak? Mert ha csak egyszer is átfutott volna azon a fejezeten, rájöhetett volna, hogy így nincs értelme. :)
2015. március 16. 16:01 | Válasz erre | #21
A viccesebb az lenne, ha Sting-ről, mint énekesről lenne ez a félreértés, mármint, hogy büdi és Stinknek becéznék [smiley]knight-horse[/smiley] De így csak nekünk okoz vicces pillanatot, kjk kalandoroknak. Jó becenevek még a stinkpot vagy stinkbomb, kifejező pukimesterekre [smiley]circling[/smiley]
2015. március 16. 13:08 | Válasz erre | #20
Én az egyik legnagyobb fordítási hibára a Káosz Fellegvárában bukkantam. A pupilla sikeresen tanítványnak lett fordítva. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. március 16. 10:48 | Válasz erre | #19
Néha magam is megmosolygom milyen fordítási bakikat tudnak elkövetni mások. Most, hogy rendszerezem itt a Szörnykönyvet, találtam néhány érdekes elnevezést. Sting worm - Ami a rakétás fordításban hibásan Bűzféregként jelent meg. Ugyanis drága Mariskánk az angol Stink szóra aposztofált, ami valóban bűzt jelent. Tehát inkább egy Fullánkféregről van szó, mely valószínleg nem épp rózsaillatú, de a fullánkja veszélyes az tuti!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. július 4. 14:32 | Válasz erre | #18
Így színesben még szimpibb is, mert az eredeti Rakétás kiadásban a rajzok, hát eléggé bénácskák. A színes változat valamelyest javít a dolgon, ha nem is sokat. Sajnos nekem nincs olyan kütyüm, amin futtathatnám, de van belőle könyvváltozatom, azért az sem rossz...
© runner
2013. július 3. 21:40 | Válasz erre | #17
Letölthető [i]A Végzet Erdeje[/i] színes illusztrációi.
A főhős Te vagy!
© alexis
2013. március 6. 00:12 | Válasz erre | #16
Jó labirintus,mert olyan helyekre is visszaküld,ahol már jártam,öltem,raboltam.Ha szereztem egy aranyrudat,ami 10 aranyat ért,és megint visszajutottam oda,ahol szereztem,akkor megint van egy aranyrudam?Azért jó lenne tudni,nyomdahibás-e a könyvem,vagy csak a könyv lett (ennyire)pocsék.......
2013. február 18. 08:34 | Válasz erre | #15
Az csak a labirintus. :P :D
© alexis
2013. február 17. 15:24 | Válasz erre | #14
Nem tudom,csak én olvastam rosszul,vagy nyomdahibás könyv került hozzám,de észrevettétek,hogy bizonyos fejezetpontokra lapozva oda-vissza küldözget a könyv?Menjetek le a kis szörnyek bányáiba,majd meglátjátok...
2012. január 18. 15:27 | Válasz erre | #13
A Végzet Erdeje

Borító:
Az alakváltoztató látható rajta, a kalandor perspektívájából. Elég ijesztő könyvre enged következtetni, de a valóságban más a helyzet.

Grafikák:
Vegyesek. A tűzdémont ábrázoló kép olyan, mint egy rossz fénymásolat, a testek pár képen olyan furán vannak megrajzolva – „habosak” – a Fekete Erdő teljesen szabályos, kör alakú, mintha a mesebeli kerekerdő volna, az útjelző tábla tetején pedig elvileg varjú ülne…no de ki látott már fehér varjat? A többi kép viszont egészen szépre sikerült.

Történet:
Kőhidafalva királyának, Gillibrannak ellopta a harci pörölyét egy idomított sas, akit levadásztak a Fekete Erdőben. Két goblin találta meg a pörölyt, és hosszas vita után szétszedték – egyikük a nyelét, másikuk a fejét vitte magával. Meg kell találni mindkettőt, és visszavinni a törpéknek Kőhidafalvára.

Nehézség:
Dedós egyszerű kaland. A kaland elején vásárolhatunk rengeteg hasznos tárgyat, útközben annyi aranyat és kincset gyűjthetünk össze, hogy mire befejezzük a kalandot, meggazdagszunk, akár akarjuk, akár nem. Van rengeteg életerő-növelési lehetőség, összesen kb. 4 halálpont van, és ráadásul, ha kiértél az erdőből, de nincs meg mind a két tárgy, bármikor megkerülheted az erdőt, és újrakezdheted a kalandot. Az ellenfeleket is mind pofonegyszerű elintézni, még a Tűzdémon a legveszedelmesebb közülük. Az egyetlen nehéznek nevezhető rész a szkanderozós csávó, ha ugyanis nem győzzük le, bukik az egész kaland, de Erőkarszalaggal ez is simán mehet.

Főellenség:
Nincs egy darab se.

Ami tetszett:
Az erdős hangulatot remekül összehozták. Tekervényes ösvények, folyó, kiismerhetetlen, vad vidékek, vadállatok, sőt, még extra szörnyek is vannak, mint a gonosz boszorka, a harcos bábuk meg a Tűzdémon. Ha Yaztromót megtámadjuk, békává változtat, ez jó kis poén volt így az elején, de igazán durva halál akkor ér, ha felvesszük a Tűzdémon koronáját. Életerő-növelésre van jó sok lehetőség, rengeteg a kincs, és külön tetszett az az összekeverő gomba, ami megcseréli a szerencsénket meg az ügyességünket.

És ami nem:
Lehet, hogy csak én gondolom így, de túlontúl könnyű, nemigen van benne kihívás, kivéve az egészen kezdőket. Ráadásul ha újrakezdjük a kalandot, nem világos, hogy akkor most akikkel beszéltem, meg akiket megöltem, azok mind feltámadtak, és megint végig kell zongorázni ugyanazokat a választási lehetőségeket? Mert máskülönben nem sok értelmét látom, pl. az aranygyűjtögetésnek, hisz vásárolni semmit nem lehet az erdőben. A magyar kiadás ráadásul nem lett befejezve, miután átnyújtja Gillibran a sisakot, még lenne utána szöveg, de valamiért a magyar kiadásból ez kimaradt…
2012. január 11. 19:48 | Válasz erre | #12
Ahogyan Steve tudott újítani és emellett színvonalat emelni a Tűhegyhez képest,Iannak ez elsőre sajnos nem nagyon jött össze!A "dungeon"-t áthelyezte egy erdőbe,de szinte minden maradt a régiben,annyi kivétellel hogy itt nincs kalandvégi főgonosz!Az illusztrációk "elmennek" kategória nálam;nem mondanám hogy rosszak volnának,de egyrészt nem is kiemelkedőek,másrészt nem mindig teremtik meg a Fekete Erdő hangulatát,és különösebben nem is eredetiek!A borító viszont "patent",ráadásul az első amely egyértelműen egy kép a kalandból!A végigjátszás itt is szinte csak a helyes útvonal megtalálásán múlik,amúgy egy kellemes tavaszi séta az erdőben ebéd után![smiley]nevetes1[/smiley]
Azért nem egy vészesen rossz könyv,hébe-hóba elő lehet venni!
10/6
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. január 3. 09:11 | Válasz erre | #11
Semmi baj, korral jár:D
© Athlay
2012. január 2. 16:13 | Válasz erre | #10
Végülis nem olyan egyszerű ez a könyv... Ez azért van egyébként mert tökre jellegtelen, sose történik semmi érdekes, így elég nehéz megjegyezni, hogy korábban merre jártál :)

Legalábbis anno ez volt vele a problémám. Mondjuk sokatmondó, hogy míg a tűzhegy vagy a bajnokok próbája végigjátszéási útvonalára 18 év után is hiánytalanul emlékszem, erre rohadtul nem...
2011. december 27. 18:09 | Válasz erre | #9
Hát mivel a végén bármikor megkerülheted az erdőt, és visszatérhetsz az 1. pontra, technikailag első próbálkozásra végigvihető, hacsak nem veszed fel a tűzdémon koronáját.

Viszont ez a szabályos, kör alakú erdő! Komolyan, mintha odaültették volna!
© marczy
2011. december 22. 11:53 | Válasz erre | #8
nyúgém, nekem is volt kjk, ami meglett elsőre...
2011. december 22. 11:23 | Válasz erre | #7
Első saját KJK-m volt, bár elég béna rajzai voltak, a bolyongást és a hangulatot szerettem. És mert nem is volt túl sok az ellenfél.
2011. december 18. 23:29 | Válasz erre | #6
Csodaszám, nem csodaszám, nekem is lehet szerencsém:)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. december 18. 23:27 | Válasz erre | #5
Ennek a valószínűsége 1/1000, mert annyiféle út van, hogy ihaj! Tekintsünk el attól mit vettél a varázslótól, és még azt is elhiszem, hogy egyik vagy másik részét a kalapácsnak megtaláltad elsőre. No de mindenféle háttérinfo nélkül elsőre sikert aratni, kisebb csodaszámba megy! Még ha az ellenfelek eléggé gyengék is!
2011. december 18. 22:53 | Válasz erre | #4
Nekem meglett elsőre, biztos szerencsém volt:)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. december 18. 22:50 | Válasz erre | #3
Azért én nem nevezném annyira könnyűnek a könyvet! Ti elsőre megtaláltátok a kalapács mindkét részét? Kétlem! A kezdőknek is kell ám valami egyszerűbb kaland, mert aki rögtön a Démonlovagokkal kezd, az hamar bedobja a törölközőt! Ötletes a Tűzdémon koronája, és a rengeteg ösvény meg a sok zsozsó!
2011. december 18. 22:46 | Válasz erre | #2
Én nekem se tartozik a kedvenceim közé, inkább hátul kullog szegényke:( De kell néhány gyenge könyv is, amit tényleg alacsony kezdőértékekkel is ki lehet játszani.
2011. december 18. 12:07 | Válasz erre | #1
Figyelemfelkeltő háttértörténet után egy gyengécske könyv.