Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Flame war téma, csak erős idegzetűeknek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
12345678Következő oldalUtolsó oldal
2023. december 8. 14:00 | Válasz erre | #385
Lehet, de az is lehet, hogy direkt rendelt abból is, ami már megvan neki, eladási céllal :)
2023. december 2. 10:30 | Válasz erre | #384
Tudom naiv vagyok
De mivel nem a "teljes kollekciót" adja el, és az egyik füzete ráadásul hibás is, arra gondoltam, lehet ezek a korábbi beszerzései (2010+ amikor kijöttek passz), most beszerezte a komplett szériát megint és a régieket eladta.

(Nyilván nem, de előlegezzük meg a jóindulatot :) )
2023. december 2. 10:22 | Válasz erre | #383
Na, ez gyorsan ment:
https://m.facebook.com/groups/540499726079912/permalink/2982571378539389/
Nem sok időt tölthettek nála a könyvek :D
2023. november 2. 19:34 | Válasz erre | #382
Szerintem Twilighttal nem kell foglalkozni. Temesd el a szart vagy lépd át, ne tapicskolj rajta...
© twillight (Kövérorr)
2023. november 2. 16:15 | Válasz erre | #381
Nem vagy kitiltva a csoportból.
Részemről természetesen letiltottalak a profilomról, mert nincs szükségem a youtuber-drámádra.
Fércbúk amúgy nem tudom hogy működik, lehet fenti miatt nem látod a csoportot, bár van másik admin is, ha én nem látlak úgy, ő elvben fel tudna venni. Bár szvsz eszembe nem jutna problémázni, simán beengednélek én is valószínűleg. A kérdés engem nem izgat.
Az biztos, hogy az átdolgozása a BB-nek vagy 10 éve "készül". De hátha megint annyira felbosszantalak ezzel a kommenttel, hogy végre csinálsz is valamit.

PS: szívedre vigyázz, agyvérzést ne kapj! Ezekre a dühkitörésekre ajánlok mondjuk orbáncfű-teát, napi egy pohárral!
© SzG
2023. szeptember 10. 10:53 | Válasz erre | #380
Elevenítsük fel kicsit a régi zagoros vitákat. [smiley]vigyor2[/smiley]


TWILLIGHT!

Most tudtam meg, hogy "belémszálltál" az interneten, ezúttal a Harcos Képzelet-csoportodban. Mivel onnan ki vagyok tiltva, illetve úgy általában is letiltottál a Facebookon, így itt válaszolok (innen még elvileg nem dobtak ki téged).

Tehát, felőlem nyugodtan szórakozz a Painttal, töröld ki a nevem A bizonytalanság börtönében borítójáról, és írjál a helyére bármi mást ([url=http://users.atw.hu/vindgardia/AlanSmithee.jpg]erre a képre gondolok[/url], amit szintén megosztottál pár helyen). Annak viszont örülnék, ha nem terjesztenél mindenféle valótlanságot a könyvvel + a többi általam kiadott lapozgatóssal kapcsolatban...
Konkrétan ezekről az állításaidról van szó:

„Mint tudjuk az eredeti író megtagadta a Bizonytalanaság börtönébent”
Nem tagadtam meg... Ezt konkrétan írtam is itt a fórumon, a könyv topicjában: „bár ma már sok szempontból nem vagyok megelégedve a könyvvel, megtagadni természetesen nem fogom”.

„megtagadta, mert szerinte mocskos ateista írás"
Sehol nem írtam, hogy a Bizonytalanság börtönében „mocskos ateista írás". Nyilván nem is az. Legfeljebb némi kritikát fogalmaztam meg benne itt-ott az ’intézményesített vallással’ (egyházzal/papokkal) szemben... De ettől még nyilván nem lesz ateista a könyv, sőt, úgy általában véve keresztényellenes sem feltétlenül.
Különben nekem A bizonytalanság börtönébennel egyáltalán nem az a problémám mai fejjel, hogy mennyire érinti a kereszténységet... A következőkkel van bajom:

* Szinte az egész történet klisékből épül fel, és "pózőr" elemekből sincs hiány. Hogy csak párat ilyet említsek: temetőimádat bizonyos karakterek részéről, ördögimádó szekta, démonidézés...
* Bár regényszerű, illetve irodalmi "akarna lenni" a stílus, az összkép mégis felemás. Vannak a könyvben ugyan korrekten megírt részek (bár azokon is lehetett volna még csiszolni), de akadnak elég bénák, "kezdetlegesek" is. Ezen kívül nem ritkák a nyelvtani hibák stb. Valamint, valóban túlírt is a könyv, a leírásoknak legalább a harmadát simán ki lehetett volna húzni, főleg, hogy sokszor ugyanaz van leírva, csak esetleg más szavakkal. (Ez jó pár részt meglehetősen unalmassá is tesz.)
* Tele van „fejezetpocsékolással” is a könyv, valamint teljesen felesleges részekkel: például az emeleten bóklászva választhatunk, hogy átvizsgáljuk-e a szekrényeket, ágyakat stb., de ezeknek többnyire semmi értelmük.
* Jó pár helyen indokolatlanul szélsőségesek, durvák a jelenetek, néhol akár öncélúnak is nevezhetőek; például amikor a főszereplőt szétszedik a zombik vagy amikor egy karakter egy hullát erőszakol meg.
* A könyv nehézsége is eléggé rosszul van belőle: a legeleje (emelet) nagyon könnyű, aztán jön egy igen nehéz rész (lámpa megkeresése), majd megint jó pár könnyebb rész (bóklászás a pincében meg a temetőben), majd újra egy rettentő nehéz (nyílvesszőfaragás). A vége, a „leszámolás” pedig ismét könnyű. Ez így teljesen elhibázott. A nehézségnek nem "hullámoznia" kellene, hanem folyamatosan emelkednie.

Nagyjából ezek tehát a problémáim a könyvvel... EZEK MIATT kezdtem el újraírni.

De nézzük tovább az állításaidat:

„az új változatban már Isten Szent Igéjét fogja hirdetni”
Sehol nem írtam még csak hasonlót sem... De nyugodtan idézz be tőlem bármit, amiből az derül ki, hogy a Bizonytalanság börtönében új változatában "Isten Szent igéjét fogom hirdetni"!
Annyit írtam mindössze régebben, hogy pár "túlkapást" kiszedek majd, például amikor a pap az oltáron erőszakolja meg Máriát, mert ez tényleg túlzás, továbbá egy pap sem lehet annyira ostoba, hogy a templom közepén szexeljen bárkivel, ahol akármikor lebukhat. Mindenesetre attól, hogy például ezt a részt törlöm + finomítok néhány valóban öncélú horror jeleneten, még nyilván nem lesz szó "igehirdetésről" a részemről.

"és minden ateistára, különösen pedig az LGBT+ra lesújtás lesz a könyvben.”
??? Az LGBT+ -t soha még csak meg sem említettem... Se pro, se kontra nem nyilvánítottam véleményt róla soha életemben, lévén teljesen hidegen hagy a téma. Úgyhogy elképzelni se tudom, honnan a túróból veszed ezt az egészet... Idézz már be tőlem bármi olyat, amiből az derül ki, hogy a Bizonytalanság börtönében új változatában „le fogok sújtani az LGBT+ -ra”........

No mindegy. Halloween vagy legkésőbb karácsony környékén úgyis közzéteszem a neten a könyv „demo” változatát (az első 30-40 oldalt), abból majd egyértelműen kiderül, hogy "ideológiailag" semmi lényeges változás nem történt. Egyszerűen csak maga a könyv lett kiforrottabb, klisémentesebb, színesebb, továbbá "áramvonalasabb" (kevesebb töltelékrész, feszesebb szerkezet).

De nézzük az egyéb játékkönyveinkkel kapcsolatos állításaidat:

"A Végzet Prófétáit nem ő írta. Valamit beleszerkesztett hogy ráírhassa a nevét."
Igen, ez már korábban is felmerült, sőt, azzal is megvádoltál, ha jól emlékszem, hogy Killmastert is csak lefizettem, hogy hazudja azt, hogy társszerző vagyok... Nem mondom, hogy nem zavarnak ezek a kijelentések (hiszen valójában sokat dolgoztam a könyvön), úgyhogy nézzük akkor a tényeket:

A Végzet Prófétáit eredetileg még tényleg Killmaster / Takács László írta 2012-ben, az általam ezen a fórumon meghirdetett KJK fanfictioníró versenyre. Viszont 2019 végén, 2020 elején jelentős átdolgozáson esett át a mű, ez pedig jórészt nekem köszönhető. Konkrétan ezeket a jeleneteket hoztam össze akkor a könyvhöz:

* Hárpiák „lopkodása” (86-os fejezet)
* Szikladarabos jelenet a pusztában + Kecskeszakállas tanítvány + Tharand napot formázó nyaklánca és annak hatása a későbbiekben (115-ös, 55-ös, 182-es és 126-os fejezet)
* Ékköves kardos jelenet a pusztában + Serena végzete a végén (120-as és 44-es fejezet)
* „Véreskezű Amazonok”, illetve a velük kapcsolatos jelenet (149-es és 57-es fejezet)
* Hárpiafészkes jelenet a mocsárban + smaragd + kristálygömb (170-es, 153-as és 22-es fejezet)
* Plusz felfogadható orkok a céh rejtekhelyén + Thogar fojtóhurka + a végén az ezzel kapcsolatos jelenet (93-as és 95-ös fejezet)
* Vízmágusok botja + mindegyik ezzel kapcsolatos jelenet később (183-as és 97-es fejezet)
* Estrelláék jelenete az árulás után (134-es fejezet)
* Plusz felfogadható gyerekek a város piacán (157-es fejezet)
* Humoros párbeszéd a fogadóban Werdias királyról meg Obronról (37-es fejezet)
* Tolvajok megfutamodása a városban a gladiátorok láttán (77-es fejezet)
* Barbárok szembefordulása a csatorna elején (72-es fejezet)
* Csatornakígyós jelenet jó része (188-as + 61-es + a már említett Vízmágusok botjás 97-es fejezet)
* Mileona jelenete a boszorkánytövisnél (75-ös fejezet)
* Foglyok felélesztése Corpius által a kínzókamrában (114-es fejezet)
* Sötét lelkek szabadon bocsátása a végső harcban (143-as fejezet)
* A befejezés, vagyis a 200-as fejezetpont jó része (az eredeti körülbelül 20 sor volt, és nem szerepelt benne sem a pergamen, sem Bíborszemű Gereth tanítványa, sem Temirez lovag)
* Az alternatív befejezés a pergamennel és Deorax urával (180-as fejezet)

Ezeket tehát teljes egészében én találtam ki és írtam meg. (Egyébként ez szerintem érződik is rajtuk, például a szóhasználat, mondatszerkesztés/fűzés stb. minden fejezetnél nagyjából olyan, mint a Bizonytalanság börtönében vagy A Háromszemű visszatérése egészénél.) Továbbá lényegében az összes többi fejezetet is kibővítettem plusz színesítő, hangulatfokozó elemekkel: helyszínleírásokkal, karakterjellemzésekkel, párbeszédekkel. Összességében körülbelül 100.000 karakternyi szöveget írtam a könyvhöz (a teljes könyv 266.000 karakter). Valamint természetesen sokat variáltam a szerkezettel is: fejezeteket vontam össze, útvonalakat szerkesztettem át, a nehézséget finomítottam, illetve magát Vindgardia világát is én vázoltam fel, a fontosabb figurákkal együtt (Werdias király, Deorax Ura, Temirez lovag).
Egyébként mindezt nem azért tettem, hogy „ráírhassam a nevem” a könyvre, hanem mert úgy éreztem, hogy A Végzet Prófétái eredeti formájában még nem teljesen "kész"; legalábbis érdemes itt-ott bővítgetni, finomítgatni, meg a stílust olvasmányosabbá tenni.

Következő állítás:

"A "Háromszemű"-t is csak azért rittyentette össze, hogy a kötetre ráírhassa a nevét"
Azért „rittyentettem össze” a Háromszeműt, mert ugyan nagyon tetszett már a Karavánkísérők eredeti változata is, de a végével nem voltam megelégedve. Lévén fény derült ugyan egy összeesküvésre meg arra, hogy egy mágikus sisak miatt ment az egész felhajtás, de aztán gyorsan véget is a könyv, és a sisakot nem hogy nem szerezte meg senki, de még fel sem bukkant. Ez elég komoly hiányérzetet keltett bennem, és mivel különben is én vagyok a sorozatszerkesztő, valamint a könyveket összekötő „nagy közös történetért” is jórészt én felelek, ezért gondoltam, írok a Karavánkísérők végére egy minikalandot, amiben egyrészt szerepeltetem a sisakot (ha már egyszer tényleg ez volt a Karavánkísérők eseményeinek hátterében), másrészt meg összekötöm a könyvet a tervezett harmadik kötettel.
Ezért „rittyentettem tehát össze” a Háromszeműt. Ezt egyébként jól is tettem, mert a visszajelzések szerint is teljesebb és különlegesebb lett a könyv ezzel az extra minikalanddal.

„az a lényeg, hogy a kötetekre ráírhassa a nevét, mert írónak képzeli magát”
Ehhez még annyit, hogy sem a Viszályok idején, sem a Gyíkbőrbenen nem szerepel a nevem. Ha nekem valóban az lenne a lényeg, hogy minden könyvön szerepeljen a nevem (hogy „írónak képzelhessem magam”), akkor a Viszályok idejére és a Gyíkbőrbenre is rávéstem volna a nevem (akár úgy, hogy azokhoz is írok pár oldalt).

„útálom őt”
El nem tudom képzelni, honnan ez a nagy "útálat". Eleve úgy 3 éve beszéltünk utoljára, azóta közünk sincs egymáshoz... Én szerintem már azt is elfelejtettem, hogy miről beszéltünk/vitáztunk annak idején, egyedül arra emlékszem, hogy mindig megvádoltál valami hülyeséggel (ahogy most is). Persze a te dolgod... Ha életed végéig utálni, gyűlölködni akarsz, akkor tedd, legfőképp magadnak ártasz mindezzel.

"Meg a Gyíkbőrben-t se fejezték volna be soha (azért ment utána, mert útál engem)"
1: nem "útállak" (mint írtam már arra se nagyon emlékszem, hogy mikről vitáztunk régebben, és amúgy se vagyok haragtartó meg utálkozó típus), 2: nem tulajdonítasz kicsit túl nagy jelentőséget magadnak? :D Eleve, te soha nem akartál kezdeni semmit a Gyíkbőrbennel, sőt, szerintem azt sem tudtad, hogy egyáltalán létezik ez a könyv. Legfeljebb a címét olvashattad a Fejtörők erdeje és a Nekropolisz elején, de azt nem tudhattad, hogy el is készült és Viktor fiókjában van.
A valóság az, hogy nyilván eszembe sem jutottál soha a Gyíkbőrben kapcsán. Eleve már 2012-től győzködtem Viktort, hogy kezdjen valamit a könyvvel, sőt, az első szerkesztési kör is már megtörtént akkoriban (kiszedtem a fejezetpocsékolásokat, javítottam a fontosabb hibákat + írtam egy kb. 15 oldalas listát Viktornak, hogy miket lenne érdemes átdolgozni és kibővíteni). Csak azért húzódott ilyen sokáig a könyv „befejezése” és kiadása, mert Viktornak sokáig nem nagyon volt kedve az egészhez, és komolyabban csak valahogy 2022 végén látott neki az átdolgozásnak (talán mert akkora már egyértelmű volt, hogy valamennyire sikeresek az addigi kiadványaink, így tényleg érdemes kezdeni valamit a Gyíkbőrbennel is). De egyébként azt, hogy már 2012 környékétől szó volt a könyv átdolgozásáról és kiadásáról, Viktor is leírta a Gyíkbőrben elején, az előszóban... Szóval nem is értem, honnan jön az a gondolat, hogy MIATTAD fejeztük be meg adtuk ki... Nevetséges az egész. :D


Ennyit az állításaidról.
Nyugodtan válaszolj, ha gondolod (például tényleg beidézhetnél tőlem valamit, amiből az derül ki, hogy neki akarok menni az LGBT+ -nak a könyvem új változatában). Legalább kicsit felpezsdül majd a fórum. [smiley]buck[/smiley]
© cock
2023. augusztus 10. 16:09 | Válasz erre | #379
Azt ugye tudod, hogy az angolról magyarra fordításhoz MAGYAR tudás kell [b]elsősorban[/b] és nem angol?
© killmaster (Savanyúhas)
2023. augusztus 10. 15:36 | Válasz erre | #378
Az adakozók nagyon is tudják miről van szó, nem értetlenkednek feleslegesen. Sőt annyira ismerik már a munkásságom, hogy nem szoktam linkeskedni, hanem próbálom megtartani az ígéreteimet. Arra viszont még nem jöttem rá miért nem tetszik neked, hogy próbálom helyretenni a Magányos Farkas sorozatot. Tisztában vagyok vele, hogy az oldalon fent lévő fordításom az első könyvnél messze nem tökéletes, de most már lesz eredeti szöveg, így kijavítom a hibákat, félrefordításokat stb. Vagy csak a személyemmel van gondod? Nem vagy egyedül... De a személyesedés helyett inkább csinálj valami hasznosat! Fordítani való bőven akad, csillogtasd meg angol tudásod!
© cock
2023. augusztus 10. 14:29 | Válasz erre | #377
Szóval kedves adakozók! Tőletek kérdezném, hogy számotokra miből derült ki, hogy killmaster pontosan melyik példányra tarhál?

Vagy nektek mindegy volt, csak kapja meg a pénzt?

Mert az lett volna a minimum, hogy odabasz egy linket, hogy tessék, erre szeretnék gyűjteni. Van arra bármiféle bizonyíték, hogy ezt megtette?

Firefox segítségével sikerült megtudnom, hogy melyik konkrét példányról is van szó, de előtte is nyomoztam már.
2023. április 14. 00:53 | Válasz erre | #376
Különben sem tárgyakat, hanem élményeket kellene gyűjtögetni ugyebár.[smiley]alien[/smiley]
© cock
2023. április 13. 18:50 | Válasz erre | #375
És marad a nem válaszolás is!

A józanul gondolkodó felnőtt ember a kérésedet látván felteszi magában a kérdést: Ezt most miért is kell így?

A fillérbaszó gyerek meg marad a kitérő válaszoknál meg a könyörgésnél, hogy szánjatok már meg, mert még nem töltöttem be a 18-at és addig nem dolgozhatok, a diákmunkából meg nem futja ilyenekre.

Amikor egy sima KJK 6-8k, akkor miről beszélünk? Á szánalmas az egész!
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 13. 17:30 | Válasz erre | #374
Akkor marad a várakozó álláspont! Ha valaki nálam mégis előbb jutna hozzá egy digitális Menekülés a éjszakából kemény fedeles végleges verzióhoz, jelezzen felém privátban. Ígérem megosztom, még a nevét is imába foglalom!
© SzG
2023. április 13. 16:37 | Válasz erre | #373
"Vettél már saját pénzből játékkönyvet valaha vagy mióta létezik a szélessávú net, azóta csak warezolod a könyveket?"

Zagor.hu-s könyveket biztosan vett. :)
© cock
2023. április 13. 15:08 | Válasz erre | #372
Miért, ismersz? :D

[i]valaki felbérelt téged a római kétszázas cégtől, (mondjuk egy Békés megyei fürdővárosról elkeresztelt nevű alak), hogy szabotáld az összes fórumot itt a zagoron[/i]

Ha olvastad a Titán fórumot, eszem ágában sincs Gyulával kapcsolatba kerülni, szóval ő engem nem kér semmire, de ha kérne se lennék hajlandó engedelmeskedni neki, nem vagyok az alattvalója.

Másrészt csak magamat tudom ismételni: Még ha 20 ezer Ft is, ez az az összeg, amire még hitelt sem adnak. Nem tudom hogy lehet valaki olyan szarrágó, hogy ha fontos a hobbija még 20 ezer Ft összegyűjtését is mástól várja.

Ahhoz meg semmi közöd, hogy adakoztam-e. Templomban amúgy sincs nagyon más választásod, ha nem akarsz beégni a tarháló edénnyel körbejáró ministránsok előtt.
Amúgy meg ha már te azt kérdezgeted itt, hogy adakoztam-e, nekem is eszembe jutott egy kérdés feléd:
Vettél már saját pénzből játékkönyvet valaha vagy mióta létezik a szélessávú net, azóta csak warezolod a könyveket?
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 13. 09:57 | Válasz erre | #371
Cock ha nem ismernélek már pár éve joggal feltételezném, hogy valaki felbérelt téged a római kétszázas cégtől, (mondjuk egy Békés megyei fürdővárosról elkeresztelt nevű alak), hogy szabotáld az összes fórumot itt a zagoron. Nem tudom adakoztál-e valaha pénzt árva gyerekek vagy állatmenhely javára, esetleg dobtál-e pénzt templomi perselybe? Adakozni nem bűn, pláne ha jó célért teszed a köz javára. Egyébként is arról szólt a kérdés, hogy az itteni fórumozók közül ki lenne hajlandó a segítségemre lenni? Tudtam, hogy nem lesz egyszerű menet, de minden hosszú út az első lépéssel kezdődik. Kicsit úgy érzem magam mint Lót, aki 10 igaz embert keresett Szodomában, de azért remélem, hogy én találok is itt a fórumon... [smiley]c2024[/smiley]
© cock
2023. április 12. 23:52 | Válasz erre | #370
Hát nem tudom, biztos csak én vagyok ilyen defektes, hogy ha fontosnak tartok egy hobbit, akkor költök rá.

De ha az összes többi gyűjtögetős hobbit nézem, mind irdatlan összegeket emészt fel. Néhány példa, ami így kapásból eszembe jut és gyűjthető:

társasjátékok, modellvasutak és terepasztalok, kártyák, ásványok, bélyegek, bűvészkellékek, képregények, hangszerek, makettek, figurák, matchboxok stb..

Nem tudom miért kell ezt magyaráznom. Azt is mondták már nekem, hogy már felnőtt vagy, tehát elvileg meg tudod keresni x dologra a pénzt.
Ha felnőttként sincs rá keretem, elengedem és nem ragaszkodok hozzá görcsösen.

[i]szánnának-e rá valamennyi készpénzt.[/i]

Ja számlapénz már nem is jó? Ja, hogy bankszámlád sincs? Úgy nehéz külföldről rendelni bármit is.

[i]ha felvetne a pénz, már a kötettel a kezembe fotózkodnék[/i]

Akkor ezek szerint a zagor.hu-n mindenkit felvet a pénz, aki 1000 Ft-nál mert többet költeni valaha is a hobbijára. Bő 8 év alatt csak havi 200 Ft-ot kellett volna félretenned és hopp, máris megvan a 20k. De minimum 15 év állt rendelkezésre. Na mindegy, megértem, ha munkanélküli vagy.
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 12. 22:54 | Válasz erre | #369
Cock kolléga 2023 van naptár szerint, és hogy mennyit változott ezalatt a kaland tényleg nem tudom. De ha sikerült a logikai bakikat kijavítaniuk, és rendbe tenniük a kalandot, amiből már lehet egy többé-kevésbé élvezhető HTML verziót varázsolni (talán még könyvet is, de ez nem rajtam múlik) Amúgy nem kéregetek, megkérdezem csak a rajongókat szánnának-e rá valamennyi készpénzt. (Feltételes módban!) Sajnos a legutóbbi verzióban, amit még tőled kaptam voltak nem is kicsi logikai bakik, és egy hibáktól hemzsegő kaland, olyan mintha a "színváltósék" adták volna ki! Amúgy azt is megemlítettem, ha felvetne a pénz, már a kötettel a kezembe fotózkodnék és írnék valamiféle kedvcsinálót. Gondolom most már képbe kerültél a dolgokkal kapcsolatban, de ha mégsem, holnap biztosan felnézek ide.
© cock
2023. április 12. 21:56 | Válasz erre | #368
Szóval összegezzük:
Gyakorlatilag már megvan a komplett 2007-es 550 pontos kiadásod digitálisan, igaz csak xmlben, de az sokkal több a semminél. Megvan az összes illusztrációd is hozzá, de te itt nekiállsz kéregetni a legdrágább verzióért, ami valószínűleg sokban azért nem tér el a 2007-es verziótól.

És ezzel a szöveggel te nem vagy elégedett, mert miért is nem?

Szóval anno a kisujjamat nyújtottam, most már az egész karom kéne, nem semmi. Aztán persze rendeljem is meg neked olyan pénzből, ami ki tudja mikor jön össze.

Tényleg akkora kihívást jelent neked erre a könyvre félretenni és beizzítani a Wise vagy Revolut kártyádat, amiről kifizeted fontban? Ha neked ez ennyire fontos... de ezek szerint annyira mégse, ha másoktól várod, hogy dobják össze a lét.

Úgy meg főleg érdekes ez, hogy majdnem megvan az egész digitálisan.
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 12. 21:36 | Válasz erre | #367
Nézd ha támogatnád a projectet, és van egyetlen felesleges (érvényben lévő törvényes) 1000 forintosod, akkor áldozd rá, ha pedig úgy gondolod Killmaster egy Csokonai versből kilépett Zsugori uram, akkor inkább nosztalgiázz a Titán topicban tovább! Csak úgy sallangmentesen írom... De ha van még kérdés ezek után is, nosza kérdezzetek!
© cock
2023. április 12. 21:34 | Válasz erre | #366
Hááát ez az! :D Akkor esetleg a kiadót lehetne megkérdezni ezügyben.

És egyébként összedőlne a világ, ha azt a bizonyos Collector's Editiont fordítaná?

Amúgy már elküldtem neki a teljes programokat is, azokban a képek legalább nem kódolva vannak:

[url=https://drive.google.com/file/d/18UJnPCTQkkptDkfnojBIs8NUJmfiXexY/view?usp=sharing]Lone Wolf[/url]

7z-ben van, kicsomagolod lesz benne 3 azw2. Ezeket átnevezed zipre és miután kicsomagolod itt lesz az ominózus kép:

\Flight-From-The-Dark\com\worldweaver\kindle\lw\fftd\illustrations\

lwcredits.gif
© cock
2023. április 12. 21:16 | Válasz erre | #365
[i]Ha vállalod a megrendelés lebonyolítását, gyűjtünk a te általad megadott számlaszámra.[/i]

Max. ha te küldöd a számlámra a pénzt, abból kifizetem és megrendelem a címedre. Ilyet már egy itteni fórumozóval is csináltam. De igazából ez még abban a korszakban volt, amikor még épphogy csak gyerekcipőben járt a külföldről vásárlás. Ma már, ha van egy Wise-od vagy Revolutod, a sima bankszámládról átutalod rá a pénzt (Wise-nak még magyar számlaszáma is van a HUF egyenleghez), konvertálod GBP-re és az általuk adott bankkártyával fizetsz a kereskedőnek. Mi ezen olyan nehéz feladat? 20 évvel ezelőtt volt egy külföldi rendelés probléma. De ma már nem 2003 van!

Csak ugye előző hsz.-emből kiderült: nem tudjuk előre mennyi az annyi. Még csak hozzávetőlegesen se. Ez annyira nem jó buli így.
2023. április 12. 21:11 | Válasz erre | #364
Arról van szó, igen. km valóban nem linkelte be, de én megtettem a kérdezz-felelek topicban, írtam is, ha megnézted volna, nyomoznod sem kellett volna.

A worldweaveres 2012-ben lett kiadva, valószínűleg a collector's edition-ön alapul, azaz már 550 pontos. Itt most az a kérdés, hogy a 2007-es collector's edition és a 2022-es definitive edition között a szövegben van-e különbség, azaz mint jelent pontosan, hogy "Updated and edited"?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2023. április 12. 21:02 | Válasz erre | #363
[quote]All delivery prices are calculated based on the weight of your order[/quote]

Nálam alapból felejtős az olyan oldal, ahol nem lehet előre megnézni és tudni, hogy mennyi lesz a posta. Legalább egy -tól -ig tartományt írhattak volna.

Másoknak biztos tetszik ez a módszer, nekem annyira nem.
© cock
2023. április 12. 20:45 | Válasz erre | #362
A konkrét linkjét mutassad már, ahol megvásárolható. A többi sallang nem érdekel.

Nekem vagy másnak honnan kéne tudnom, hogy melyik verzióra gondoltál?

[url=https://shop-magnamund.com/collections/definitive-editions/products/flight-from-the-dark]Erről van szó?[/url]

vagy valamelyik másikról?

Pénzt kérsz, de alapvető információkat nem osztasz meg, hogy mire menne a pénz, hanem még nyomozza más, hogy konkrétan miről is van szó.

Amúgy meg már a múltkor küldtem neked egy bővített verziót. Az nem ugyanez volt? Fárasztó, hogy nekem kell itt harapófogóval kiráncigálni belőled, hogy KONKRÉTAN melyik könyvről van szó.

Veled ellentétben én linkelem is, hogy melyiket küldtem neked:

[url=https://www.amazon.com/gp/product/B005C6AYVW/ref=kinw_myk_ro_title]Flight from the Dark[/url]
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 12. 20:03 | Válasz erre | #361
Erre csak azért nem válaszolok Cock, mert nem akarlak degradáló jelzőkkel illeti! "Már egy ideje megjelent a legelső kötet (Menekülés a sötétségből) végleges verzió kemény borítású kötete, melynek alapján megcsinálnám a mi végleges fordításunkat egyenlőre csak HTML-ben, a többi az oldal üzemeltetőin múlik." Szóval Killmaster megírta mit szeretne, azt is, hogy közösségi szinten csinálná, ja csak ezt értelmezni is kell! De azért akadnak még itt Magányos Farkas rajongók! (gondolom én!)
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 12. 19:54 | Válasz erre | #360
Cock kolléga biztosan vannak benne olyan kiegészítések, ami a régebbiben nem volt, legalább is erről olvastam bizonyos fórumokon. Állítólag Ben Dever és még néhányan tesztelték is. Az árakat pedig jól lőttem be, mert a magnamund oldalról néztem ki, a külföldi szállítások árát nem ismertem, ezt nézd el nekem. Többek között ezért akartam Runnert megnyeri erre az egész dolog reklámarcára, mert róla aligha feltételezné bárki, hogy saját zsebre dolgozna. De tudod mit? Ha vállalod a megrendelés lebonyolítását, gyűjtünk a te általad megadott számlaszámra. Én hiszek abban, hogy vannak itt rajongók, akik támogatnák ezt az ötletet, de nem volt aki elindítson valamit itt! Tudod Killmaster azért picit utána is néz a dolgoknak, mielőtt kérni szeretne valamit. Az elkötelezettségemet pedig mi sem mutatja jobban, hogy jó pár kötet lefordításra került már. Persze nem tökéletes de együtt azzá tehetjük!
© cock
2023. április 12. 19:44 | Válasz erre | #359
Mindegy, akkor is nevetséges az egész kezdeményezés. Egyrészt nehogy már nekem kelljen nyomozni, hogy melyik ez a konkrét példány (és persze killmaster baszott megírni), másrészt qrva kínos erre pénzt kérni. Pláne ennyit így. Mert ez azt üzeni, hogy "nincs pénz a hobbimra, de majd a közösség lesz olyan jóságos, hogy összedobja nekem".

Nekem pofám nem lenne ehhez. Tudomásul venném, hogy nincs pénzem rá és kész.
Ennyi erővel én is írhatnám, hogy:
nekem nem akartok Mac Prora adakozni, mert eszembe jutott, mennyire szeretem a Mac-eket, de nincs rá pénzem? ROFL
2023. április 12. 18:45 | Válasz erre | #358
Az egész ott ment félre, hogy amit találtál legolcsóbb új verzió, az 350 fejezetpontos. Amit meg kellett volna találnod, az az extended definitive edition, ami nem 8, hanem 25 font, és szerintem nincs fent az amazonon, csak a kiadó saját oldalán. Ezt én is leírtam a Kérdezz - Felelek topicban. Erre rájön kb 5200 szállítás. A többit nem tudom.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2023. április 12. 18:21 | Válasz erre | #357
Adódik az alapkérdés:

A definitive edition miben különbözik a régi sorozattól? Gondolom semmiben, csak új kiadás. Gondolom emiatt könnyebben szerezhető be.

[i]A probléma forrása ott van, hogy a könyv ára kb 10 000 ft + szállítás kb 6000 ft + vám és egyéb adók kb 4000 ft, tehát össze kellene dobni olyan 20 000 ft-ot![/i]

De leginkább ott, hogy fogalmad sincs, hogy mi mennyi.

Pedig írtam is már külföldi rendeléseimről, ráadásul többször. (Kérdezz - Felelek topic, jobbat ugyanis nem találtam.)

Felléptem a brit Amazon oldalára, bedobtam a kosárba a legolcsóbb új verziót, tokkal-vonóval 4814 Ft-ra jön ki.
Könyv ára: 4.83, Posta: 6.5.

Nézzük az extra költségeket:
Vámkezelési díj: Mivel nem kerül a Magyar Posta látókörébe, ez kapásból 0.
Vám: 150 euró felett van csak vám, melyet a kombinált nomenklatúra szerint számolnak. Könyvekre nincs vám, hacsak nem képviselnek nagyobb vagyoni értéket: pl. 1800-as évekből származó könyv vagy extrém ritka stb...
ÁFA: 150 euró alatti cuccok esetén csak áfát kell fizetni, ami 27% lenne, ha a Magyar Posta látókörébe kerülne, de mivel nem kerül, ez csak 5%, mivel Magyarországon a könyvek áfája 5%. Ezt az 5%-ot az Amazonnak előre fizeted ki.
És hogy a kedves magyar állam kettős adóztatását elkerüljék, nem a magyar postával küldetik, hanem Express One-nal vagy DPD-vel.

Dupla konverzió meg már régóta elkerülhető a Wise-zal/Revoluttal. Tehát halvány fogalmam sincs mire kell itt 20k vagy hogyha neked ez annyira szívügyed miért nem mentetted le anno arról a bizonyos oldalról a teljes szöveget, ha jól rémlik volt "elosztott" (játszható) HTML verzió is meg egyben HTML is, meg más formátumok is rémlenek. Vagy miért "crowdfundinggal" akarsz egy kétes eredményű projektet finanszírozni.
Tudtommal ez az egész játékkönyves téma KÖLTSÉGES hobbi, tehát ha valaki komolyan foglalkozni akar vele, költeni kell rá. Ezt nem én találom ki, hanem a tények ezt igazolják.
Ha valakinek problémát okoz az, hogy max. 5000 Ft-ot összegyűjtsön évek alatt legalább 1 könyvre, akkor valószínűleg nem foglalkozik ilyen költséges hobbikkal.
Nekem ez az egész szituáció értelmezhetetlen. Maga az összeg is, mivel ha ez egy normális közösségi finanszírozás lenne, akkor nem az lenne a projektcél, hogy "vegyük meg killmasternek a Flight from the Darkot" és nem 20k lenne, hanem mondjuk minimum 200k és valami nagyobb volumenű projektre, pl. lefordítok egy jó hosszú könyvet olyan nyelvről, amit kevesen beszélnek. És ugye az egész projektről folyamatosan helyzetjelentést küldök. Itt szó nincs, még csak hasonlóról se.
Ettől már csak az lenne nevetségesebb, ha cél nélkül azt írnád, hogy kérek 5000 Ft-ot és mindenki csak 50 Ft-ot fizessen. Hátha összegyűlik fél év alatt és legalább annyit romlik az értéke, hogy folytathasd a gyűjtést ott, ahol abbahagytad. :DD
© killmaster (Savanyúhas)
2023. április 12. 00:25 | Válasz erre | #356
Látván a Titán topic megrekedését, és a senki se tudja merre haladjunk tovább effektus meglétét, azt javaslom szálljunk be a wc papír bizniszbe. Olyan kis kaméleonos figurákat rá lehetne nyomtatni, és vinnék mint a cukrot! Viszont meg kell vallani ők csinálják jól, nem demokrácia van és vita, hanem Nagyfőnök és a csókosai. Dől a lé, gurul a szekér, és amilyen ütemben haladnak előre, még jó tíz évig lesz mit kiadniuk kalandokból. [smiley]duhos2[/smiley]
2022. március 27. 23:21 | Válasz erre | #355
Szerintem hagyd figyelmen kívül, valószínűleg elmebeteg az illető. Hülyékkel és betegekkel nem érdemes vitatkozni.
© SzG
2022. március 26. 16:31 | Válasz erre | #354
XERAD-nak (Előzmények az "Előkészületben"-topicban):


Akkor lássuk:

"Szépen,hosszan tudod indokolni a semmit"
Az a "szép hosszan" kb. 5 sor volt legutóbb. (Azt meg inkább nem kommentálom, hogy lesemmized egy fórumozótársad véleményét.)

"ezzel a liberális maszlaggal"
Nem tudom, mit értesz "liberális maszlag alatt", főleg, hogy gyakorlatilag végig a játékkönyvekről meg a könyvekről beszéltem... de azt hiszem, nem is érdekel... Nem akarok ebbe a "ki a liberális meg a komcsi meg a náci" stb. irányba elmenni, főleg egy játékkönyves fórumon... szerintem te se tedd. Pontosabban ne folytasd, mert ugye elkezdeni már elkezdted. :(

"ami az okostelefonon nevelkedettek gyakori jellemzője."
Kösz, ez is mellément, nem "nevelkedtem okostelefonon" ('85-ös vagyok). Sőt, nem is volt okostelefonom... (Illetve de, egyetlen évig, 32 éves koromban, az akkori munkám miatt.)
Egyébként komoly, hogy pár internetes hozzászólás alapján ilyen "dagnózisokat" állítasz fel... illetve nem tudom, hogy egyáltalán hogy veszed ehhez a bátorságot, de persze te tudod. Mindenesetre csak égeted magad az ilyesmivel, főleg hogy tényleg körülbelül az egész "diagnózisod" téves. :)

"Többször is kioktattál"
Nem "oktattalak ki", a véleményemet mondtam el (szerintem milyen könyv a Vérfarkas üvöltése + én mit tartok horrornak, dark fantasynak stb.). Maxiumum a végén írtam pár olyasmit, hogy a dark fantasyba sok minden befér stb. (ami egyébként inkább tény). Nem tudom, miért lenne ez "kioktatás"... mindegy.

"amúgy is békés ember vagyok."
Látom. :D Azért támadtál most nekem, illetve kezdtél el ezerrel személyeskedni...

"De ebből nem csinálunk rendszert"
Miből is? Abból, hogy ellentmondjak neked? (Mert ugye az egész lényege az, hogy leírtad, hogy szerinted jó könyv a Vérfarkas üvöltése, és hogy "horror", én meg leírtam, hogy szerintem nem az.)
Meg mi az, hogy "nem csinálunk rendszert"? Most komolyan meg akarod tiltani, hogy elmondjam a véleményem? Vagy hogy egy műre azt mondjam, hogy például szerintem dark fantasy vagy thriller vagy bármi?

"A King-et is sikerült szépen beskatulyáznod"
Beskatulyázni...? Pont azt írtam, hogy szerintem nem kimondottan horroríró... ezzel pont, hogy nem "skatulyáztam be". Azzal skatulyáztam volna be, ha azt írom, hogy "horroríró".
Egyébként még ha be is skatulyáznék valakit (pl. horrorírónak neveznék egy írót)... és akkor mi van? Egyrészt nyilván bárki beskatulyázhat bármit/bárkit, másrészt kötve hiszem, hogy például Kinget érdekli/zavarja, hogy bárki "beskatulyázta" horrorírónak - pláne, ha egy egyszerű olvasóról van szó, mint amilyen például én vagyok...

"Mégis elmesélnéd,hogy misztikus thrillereket írt."
Nem írtam olyat, hogy "misztikus thrillereket írt"... egy másik műre gondoltam hirtelen, és utána pontosítottam, hogy az Ezüst pisztolygolyók tényleg eléggé "horroros".
De tényleg nem értem ezt a folyamatos háborgásodat, hogy xy művet ennek vagy annak neveztem... Miért zavar az téged, hogy SZERINTEM egy könyv horror/dark fantasy/thriller, akármi???
Eegyáltalán: mi közöd van hozzá, hogy én minek nevezek valamit, és hogy veszed a jogot/bátorságot hozzá, hogy emiatt elkezdj személyeskedni/sértegetni??

"A Lovercraftot nem is említem,mert tőled már az is sértő,ha egyáltalán említed a nevét."
Persze, nyilván. :D Még egy értelmetlen személyeskedés kipipálva.

"Ő amúgy szintén nem határolta be magát,de téged ez sem zavar."
És én "behatároltam"? Annyit írtam mindössze, hogy sokan dark fantasynak nevezik, de szerintem nem az, hanem INKÁBB horror...
Egyébként viszont Lovecraft rémtörténetírónak/horrorírónak tartotta magát, szóval az egész "háborgásod" Lovecraft horrorszerzőnek való beskatulyázása ellen teljesen értelmetlen...

"Képzelem,mi lesz veled,ha még Poe-t is kezdesz olvasni."
Ez is "mellément": legalább 20 éve olvasok Poe-t.

"A lényeg,hogy idáig mindenbe belekötöttél"
Még egyszer: a "belekötés" ugye valójában az volt, hogy elmondtam, hogy miért nem tartom jónak a Vérfarkas üvöltését. És írtam kb. 3 okot, hogy azért mégis megindikoljam a véleményem... nem hiszem, hogy ez különösebben "ördögtől való" lenne. Ez egy fórum, nem? És ha nem tévedek, arra való, hogy az emberek elmondják a véleményüket...

"Kevés vagy hozzá."
Ismét egy teljesen értelmetlen és indokolatlan személyeskedés, gratulálok.

"A bubuval összesen egy kritikában nem értettem egyet,belekötöttél."
Ismét: annyit mondtam, hogy szerintem sem annyira jó könyv, és nem is gondolom horrornak. De ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg, bármilyen bántó szándék nélkül... Te voltál az, aki elkezdett ezen pörögni, meg ebből ügyet csinálni, mintha valami főbenjáró vétket követtem volna el, hogy azt mondtam, szerintem dark fantasy a Vérfarkas üvöltése... tényleg nevetséges az egész. (Vagy talán inkább szürreális.)

"A formátumokba szintén belekötöttél."
Csak rákérdeztem, hogy mit értesz "formátumok" alatt, mert nem volt világos... Aztán meg leírtam, hogy van a könyvből papírváltozat is.

"És hiába ugattam el értelmesen,hogy valamennyire ismerem a horror-t"
Oké, megértettem, ismered a horrort... És? Akkor most ne szóljak hozzá a horrorhoz, mert úgyis úgy van, ahogy te mondod, felesleges is bármiféle ellenvetés (vagy csak kiegészítés)?

"nyilván ebben is az első dolgod volt,hogy az egyik kedvenc könyvemről előadást tartottál."
Nem "előadást" tartottam, hanem leírtam a véleményem, kb. 4-5 sorban...
De még ha "előadást" is tartottam volna... nem szabad? :D Vagy csak jókat lehet nyilatkozni a könyvről?

"A dark fantasy stílus nem létezik"
Hogy téged idézzelek:
"Mindig tanul az ember valamit."
A Kornyának meg szólj akkor, hogy ne hivatkozzon magára dark fantasy íróként... Meg minden egyéb írónak, aki annak tartja magát; és "ugyanazzal a lendülettel" a kritikusoknak, irodalmároknak is - hiszen dark fantasy, mint olyan, nem létezik...

"esetleg valaki álmodott róla két napja,szóval senkit nem érdekel, illetve azért várunk még,amíg meghódítja a horror műfajt."
Ezt már értelmezni se tudom... Mintha kezdenél nagyon "túlpörögni"... meg emlékeztetni egy twillight nevű fórumtársra, ami nem jó jel.
Szerintem tényleg próbálj meg "lekattanni" a témáról, mert ennek nem lesz jó vége.

"De igazából nem a vérfarkasról szól ez,nem is a King-ről vagy a dark fantasy-ról. Arról szól az egész,hogy Te írtál egy könyvet,így aztán ki,ha Te nem.Igaz?"
Nem, de mindegy, úgyse fogod elhinni. :D
Azért írtam be ebbe a topicba, mert kérdezted, hogy mit lehet tudni a fan fictionokról... gondoltam segítek, mert valamennyire képben vagyok a témát illetően. Aztán amikor előjöttél a Vérfarkas üvöltésével, és hogy Bubunak annyira nem tetszett, leírtam, hogy nekem sem...
Amikor meg a horrort bedobtad, és hogy alig van horrorkönyv, leírtam, hogy szerencsére születnek azért horrorművek, például én is ilyeneket szoktam írni. Igen, itt volt egy kis önreklám, na bumm... De nem ezért írtam be, a hozzászólásaim jó része pedig nem erről szólt. De mindegy, nyilván úgysem hiszed el (mert gondolom minden mögé oda akarsz látni valamit)...

Na mindegy.
Még egyszer "gratulálok" a teljesen felesleges, indokolatlan hozzászólásodhoz/személyeskedés-hegyedhez, aminek semmi értelme nem volt... illetve tényleg csak arra volt jó, hogy elcseszd a fórum hangulatát.
Oké, már akkor gyanút kellett volna fognom, amikor csak azért felemlegetted Bubut, mert 15 pontot MERÉSZELT adni a kedvenc könyvedre (a 20 pontból 15-öt! Felháborító)... Már akkor sejtenem kellett volna, hogy nem lesz jó vége, ha leállok veled vitázni, mert nyilvánvalóan képtelen vagy elfogadni más véleményét. (Illetve mintha egyenesen személyes sértésnek vennéd, hogy ha valaki nem tartja jónak meg "alapműnek" például a kedvenc könyvedet.) Szóval gyanút kellett volna fognom... de hát tényleg a fene se gondolta volna, hogy baj lehet belőle, ha (egyáltalán nem sértő módon!) pár sorban elmondom a véleményem, meg hogy szerintem mi horror és mi dark fantasy... Azt meg álmonbam sem gondoltam volna, hogy csak ezért majd elkezdel "liberálisozni", meg olyan szövegeket nyomni, hogy "okostelefonon nevelkedtél" és "kevés vagy hozzá" meg "már az is sértő, ha csak megemlíted Lovecraft nevét (ez a "kedvencem" egybként)... Tényleg elég szürreális. :D Valahogy nehéz elhinni, hogy te komolyan gondolod mindezt...
2021. október 30. 16:36 | Válasz erre | #353
Legalább tudjuk, hogy álljunk a dolgokhoz.
Francisnak meg szóljatok, hogy ne dolgozzon feleslegesen.
© runner
2021. október 30. 11:46 | Válasz erre | #352
Had szóljak én is.
Először is visszacseréltem mindegyik könyvet a régi pdf-re.
Bocsika.

Rengeteg szerkesztésen, javításon esnek át a könyvek.
Ráadásul a pdf-eknek tükrözniük kell, hogy milyenek a nyomtatott könyvek.
Na ezek a pdf-ek nem ilyenek.
Mindegyikben más a betűtípus, elrendezés, méret...
Még a Zagor.hu logo is egy sima betűtípus lett.
Ezekhez nem tudom a nevemet adni.

Én és még mások is átnézzük a szerkesztéseket, de ezek már nem azok, amiket mi megcsináltunk.
Elnézést, ha most sokan berágnak, hogy linkesített pdf-eket akartak, de ezeket nem teszem ki.
Azt el tudom képzelni, hogy Fórumba bekerüljenek, de a nevem akkor sem lehet ezekben, mert én nem néztem át ezeket.

Minden könyvnél nagyon ügyelek arra, hogy más nem nyúlhat a szerkesztett dokumentumba!
Átnézésnél is én külön minden egyes javítást átviszek, odafigyelek.
Nehogy valami is elcsússzon, vagy hibás legyen.

Szóval tudom segítség akart lenni ez a linkesítgetés, de teljesen "eltorzultak" az eredeti szerkesztett könyvek.

Mi is csináltunk ilyen pdf-eket, de az automatizálás ellenére, sokszor kihagyott fejezetszámokat, és mindent egyesével kellett átnézni.
Nagyon időigényes, ezért nem foglalkoztam ezzel tovább.

Szóval lehetnek ezek a pdf-ek, csak nem a könyvek oldalán.

A főhős Te vagy!
2021. október 29. 19:39 | Válasz erre | #351
3 napja kerültek fel a régiek, úgyhogy szerintem elég gyorsan jött az infó [smiley]fake-horse[/smiley] De amúgy igen, ha nem is feltétlen a hírek közt.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Zak
2021. október 29. 16:22 | Válasz erre | #350
Ha nem jön itt fel ez a téma, sosem vettem volna észre, hogy pár régebbi könyv a korábbi sima pdf helyett immár linkesítve szerepel az oldalon. Én is örülök ezeknek a változatoknak, köszönet érte.
Runnertől és/vagy FireFoXtól lehetne kérni, hogy ha további könyvek is felkerülnek linkesítve, akkor arról kapjunk majd valamilyen jelzést? Esetleg a hírekben, vagy máshol, de légy szíves hívjátok fel rá a figyelmet.
2021. október 29. 09:34 | Válasz erre | #349
59db Zagor KJK jelent meg, hiszen "A Pokol tüze" az 59-edik kötet
01 Sárkány szeme - linkesítve
02 Pusztító ff (leszedették)
03 Visszatérés a Tűzhegybe - linkesítve
04 Vérescsont ff - linkesítve
05 Éjsárkány - linkesítve
06 Múmia átka - linkesítve
07 Mélység démonai - linkesítve
08 Éjféli tolvaj - linkesítve
09 Lidéckastély - linkesítve
10 Tűzhegy varázslója sz (leszedették)
11 Nekromanta éjszakája - kép
12 Élőholtak szigete - kép
13 Vihargyilkos - kép
14 Vérfarkas üvöltése - kép
15 Kétélű jóslat - kép
16 Káosz ura - kép
17 Sardath - kép
18 Kard mestere - kép
19 Varázstörő - kép
20 Harcos útja - kép
21 Varázsló útja - kép
22 Örjöngő agyarak - kép
23 Vámpír kriptája - kép
24 Vámpír bosszúja - kép
25 Pusztítás tornya - kép
26 Halál seregei - linkesítve
27 Lélekrabló - linkesítve
28 Sötétség tőrei - kép
29 Mélység rabszolgái - linkesítve
30 Zombik vére ff - kép
31 Zombik vére sz - kép
32 Árnyékharcosok - kép
33 Holdjáró - kép
34 Gyűlölet szakadéka - kép
35 Zagor legendája - linkesítve
36 Tűzhegy varázslója ff (leszedették)
37 Halálmocsár - kép
38 Démonvadász - kép
39 Félelem fantomjai - kép
40 Halállab bajnoka - kép
41 Szellemvadászok - kép
42 Halálúr erődje - kép
43 Démonlovagok - linkesítve
44 Mágusvadász - kép
45 Vérescsont sz - kép
46 Gonosz kapuja - kép
47 Kígyóemberek birodalma - kép
48 Bíbor áradat - kép
49 Pusztító sz (leszedették)
50 Rettegés háza - kép
51 Álmok erdeje - kép
52 Káosz fellegvára sz (leszedették)
53 Veszedelmek kikötője (leszedették)
54 Halál kapuja (leszedették)
55 Gyíkkirály visszatérése - szövegként kereshető
56 Drumer átka - szövegként kereshető
57 Árnyak közül - szövegként kereshető
58 Farkaséhség - szövegként kereshető
59 Pokol tüze - szövegként kereshető

Érdekes, most hogy írtam, hogy minek a fejezetszámok oldalra, meg a kocka alulra, hirtelen megszaporodtak a linkesített verziók. Gyorsan dolgozik ez a Francis. Mindenesetre köszönöm a könyveket a nem vásárlók, csak pdf-et letöltők nevében. Így már van/lesz értelme ennek a változatnak.
2021. október 28. 20:27 | Válasz erre | #348
Teljesen igazad van, én sem néztem át elég alaposan a gyűjteményt. Nem tíz, hanem tizenhárom. De így már értem, hogy miért nem találod meg őket. Egyszerűen mert nem nézted meg. Ha megtetted volna, nem írnál olyan blődségeket, miszerint akár a Tűzhegy varázslója, akár a Káosz fellegvára fent lenne bárhogy is, lévén Scholi mind a kettőt leszedette.

Értem én, hogy sajnálod, hidegen hagy. De neked még mindig nem sikerült megértened, amiket én írtam. Nem baj, úgyis kezdtem már hiányolni twillightot.

338 így járt.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. október 28. 19:46 | Válasz erre | #347
Nem nemszeretek olvasni, hanem kapirgálni a képernyőt, ami linkesítés nélkül egyértelműen van, vagy pontosabban csak ez van. És biza ez játékkönyvélményt nem ad, vagy nem azért töltöttétek fel, hogy ezt adjon a letöltőnek? Mert nagyon úgy látszik, hogy rájuk xartok, csak azok számítanak akik megveszik könyvként. Vagy ennyire nem töltik le a pdf-eket, és mindenki csak a könyvre vár, hogy nem éri meg vele foglalkozni?

Erre írtam azt, hogy miért nem került fel hasonlóan mint az enyém, kevés margóval, amit biztosan nem nyomtatna ki a barátotok. Jaj, munka van vele, meg akkor nem tudnánk magunkat sajnáltatni... Ennyi idő alatt már régen meg lehetett volna alkotni, talán még arturus is bevállalt volna egyet, bár ahogy olvastam ő letudja azzal hogy megveszi.
Mondjuk említetted, hogy nem word, akkor milyen programmal készül? Mert az egyértelmű, hogy nem rögtön pdf-be íródik.
Egyébként, ha jobban aktivizálva lennének a fórumozók, nem minden maradna rátok, de ez sajnos már el lett rontva.
Amúgy igazad van, nem értek egyet vele, az övével sem, de a tiétekével sem.

Én epubosítom aztán pdf-fesítem ez tény, de itt régóta csak arról van szó, hogy a feltöltött pdf tré, azon kellene változtatni. Csak eddig erre nem voltatok hajlandóak, márpedig a kiindulási anyagból lehet a legkönnyebben dolgozni. Tudom, tudom az utolsó párban már legalább lehet szövegre keresni. Egyébként, mint mutattam, teszek ellene, és mivel tudom ez mivel jár nem kívánom közreadni.

Halál seregei
Lélekrabló
Mélység rabszolgái
Zagor legendája
Tűzhegy varázslója
Démonlovagok
Káosz fellegvára
Jé, benne volt a hétben, akkor hogy is volt az a tíz? Vagy hazudozzunk tovább, hátha nem veszik észre és javítjuk vele a silány statisztikát?
(Szerinted hasraütésre írtam be a hetet? Nem, végignéztem őket, nemhiába írtam hogy a régiek kerültek fel linkesítve.)

#338-at kár volt átrakni.

"Mondjuk az is tény, hogy a büdös életben nem kapja meg más őket. [smiley]nevetes1[/smiley]"
Szerintem egyből is érted, nem kell annyiszor bemásolnom.
Forza Francis! (Azért segítsetek már rajta, hogy legalább az ocr-eznie ne kelljen.)
2021. október 28. 18:41 | Válasz erre | #346
Különbség van aközött, hogy te személy szerint nem szeretsz képernyőről/tabletről olvasni, és aközött, hogy valamit csak kinyomtatva lehet olvasni. Példa ez utóbbira lenne például egy ps-közeli verzió, amihez nem létezik olvasóprogram, és csak egy nyomtató tud értelmezni. Ekkor jogos lenne a panasz, csak nem ez áll fenn.

Az is el lett mondva, hogy azért került fel így, mert nem akarjuk, hogy valami farok fű alatt kinyomtassa, és elkezdje árulni. Amire most már még csak azt sem mondhatod, hogy csak kifogás, mert ténylegesen volt olyan farok, aki fű alatt szépen fogta magát, kinyomtatta, és emelt áron megpróbálta eladni. Nem tudom, ki mit szól hozzá, de én, mint fordító, ezt nem tartom támogatandónak. Lehet, te igen, bár az eddigi hozzáállásod alapján kétlem, úgyhogy nem teljesen világos számomra, miért ágálsz a megoldás ellen.

Az ebook formátum esetében a formázás túlnyomó többsége elveszik, ezért ott nem áll fenn a nyomtatás veszélye, ezért nem is volt vele soha probléma, annak ellenére sem, hogy a szöveg gond nélkül kinyerhető. De egyébként szerintem ez is le lett írva már, ha máskor nem, pár hozzászólással lentebb, csak nem akarod megérteni. Aki szeretne ekönyv verziót csinálni belőle, hogy feltehessük a hozzád hasonló, lusta alakoknak, akik csak panaszkodni akarnak, hogy nincs, de tenni annak érdekében, hogy legyen, nem, az eddig is kaphatott, és kapott is nem-kép verziót. Hasonló megfontolásokból lett például 2015-től elérhető a Démonlovagok is linkesített pdf verzióban, ami sejtésem szerint az egyik olyan könyv, amit a nagy statisztikakészítés közben nem sikerült megtalálnod.

Úgyhogy ismétlés a tudás anyja jeligével megismétlem párszor a korábbi kulcsfontosságú hozzászólás-részletemet. Remélhetőleg így már nem kerüli el a figyelmedet.

De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.
De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük.

Ui: Utálok hozzászólásokat pakolgatni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. október 28. 16:38 | Válasz erre | #345
Csak így tovább, szép fényes lesz az. [smiley]awink[/smiley]

Kapsz valamit, ami xar, csak akkor használható, HA KINYOMTATOD. Azért emeltem ki, hogy hátha így sikerül felfognod. Egy elektronikus változatnak pont az lenne a lényege, hogy könyvolvasón vagy mobilon tudja rendesen használni, aki olvassa, de ami közre lett adva, kevés kivételtől eltekintve, ezt a mércét nem üti meg. Mondhatnák, hogy máshogy nem lehet, de ott van az a pár hivatkozásos amit közreadtak, és ha ott sikerült, vajon a többinél miért nem? Biztos azt akarták, hogy ne elektronikusan olvassák azokat, amiből következik, hogy nyomtasd ki, vagy vedd meg... és visszakanyarodtunk az üzlethez.
Ja, és akkor még nem említettem, hogy azért tettek róla, hogy olyan könnyen ne lehessen olyat alkotni, amivel már menne az elektronikus olvasás. Fecséreld az időt OCR utáni ellenőrzésekre, és stb. Csodálkozol, hogy ezek után nem adom közzé?

Amúgy jól szétbarmoltuk ezt a témát, így jobb, ha üzenetben folytatjuk.
2021. október 28. 13:06 | Válasz erre | #344
Köszönöm ékesen példáztad amit mondtam, és még a további kommentjeiddel is.

Nemtudom neked mi a nyalás(nem irigylem a bnödet), de igen szeretem a zagoros könyveket. Igen szivesen áldozok rájuk pénzt, igen örülök, hogy csinálják sajnálnám ha nem csinálnák.
Ha neked ez a nyalás, akkor nyalok a mekinek a, a nintendonak a coca-colának a szukitsnak a cerubionak és még nagyon sokmindenkinek :D

A másik részét meg hajólértem, kapsz full ingyen valamit és reklomálsz, hogy igy meg igy lehetne?
Amikkor meg közlik, nyugodtan csináld meg és kiteszik, közlöd, hogy hát azt soha senki nem kapja meg....

Nem tudom feltünt-e, de itt nincs patreon, nincs elöfizetés, nincs egyszeri tmáogatás, nics prámium redszer prémium pdfel. PEdig ezekat ma már egy babaszos livért is elkérik és nics olyan online újság ami ne dobná fel 2 percenként, hogy itt meg itt tudod támogatni, vagy youtube csatorna stb.

Van viszont 60+ darabb forditás, és az öszes klaszikus felrakva, kivétel amit a gyula leszedetett, de van még vingardia is szerepjáték az eredeti titán, hibajavitások, végigjátszások, értékelések tesztek és forum mindenek.

Meg látod az téged se csapnak ki a forumrol és hsználod is lelkesen.
Nem muszály itt lenni, olyan ez mint a meki, senki nemfog fegyvert a fejedhez, hogy vegyél egy bigmacket.
Meg lehet jobbat csinálni, meg ne adj isten segiteni is.
De azt nyilván nem fogsz, mert mást ocsárolni könnyebb. PEdig lehetne forditani, a pdf szerksztés fel lett ajánlva neked látjuk is mit irtál rá, de lehet rajzolni az oldalban is többen segitenek.
Te a fikázáson kivül mondj már el vmit mit tettél itt vagy máshol le a közöségért?


dum spiro spero!
2021. október 28. 07:52 | Válasz erre | #343
Ja, ja, biztos nem linkes. De akkor a ti linkes pdf-etek sem az, mert arról detto ilyen képet lehetne készíteni. [smiley]awink[/smiley]
A kurzor egy mutató ujjat jelez, ha ráviszed, csak a printscreen a kurzort nem menti.

Kérlek, sorold már fel azt a tízet, annyira kíváncsi vagyok rá, melyiket néztem be.

Tudod, ti elég sokmindent megtettetek, hogy ne készülhessenek ilyen átkonvertálások, így nem kell csodálkozni az írásomon, de sok sikert Francisnek.
2021. október 28. 07:18 | Válasz erre | #342
Nem büszkeség, tényközlés.
De igen, a sárkány szeme a pusztító. Valamiért váltott a fejemben az asszociáció, miközben írtam a szöveget. Kövezz meg érte.
A képre egy gyors pillantást vetve azt kell mondjam, hogy ez nem linkes. A linkes az, amikor a "lapozz a 28-ra" szövegben a számra rá tudsz kattintani, és elvisz a 28-as fejezetponthoz. Tudod, mint abban a [s]hétben[/s] tízben.

Kétféle ember van. Az egyik azt mondja, "a büdös életben nem kapja meg más őket". A másik pedig, hogy "Ha szükségetek lenne rá, szívesen átküldöm nektek." Ez egyébként tegnap este történt. Tudom, ez neked nem épeszű magyarázat. Ettől függetlenül én ezúton is köszönöm Francis [smiley]crusader[/smiley] segítségét.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. október 27. 21:10 | Válasz erre | #341
Statisztika:

59 Zagor KJK
Ebből:
47db sima képes
5db szöveges (Erre voltál oly büszke?)
7db linkes (Ha a régen nálunk megjelenteknél sikerült megalkotni ezt, a többinél vajon miért nem? Erre épeszű magyarázat nem igazán van.)

Sárkány szeme véletlenül nem a Pusztítás teremtménye? Ha jól emlékszem abból volt epub/mobi páros, a szemes nem rémlik.
A wordben is kellett szenvedni vele, tudom a sárkányból, szakasztörés meg mindenfajta marhaság, viszont egy játszható pdf-ben amúgy felesleges is az, kocka sem kell alulra.

A nem csinálják meg nekedhez.
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=392Foxnak.png][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/10/27/392Foxnak.png[/img][/URL]
Ja, saját gyártmány. Mint láthatod nem kell szöveges, anélkül is meg tudom oldani. Mondjuk az is tény, hogy a büdös életben nem kapja meg más őket. [smiley]nevetes1[/smiley]
2021. október 26. 21:34 | Válasz erre | #340
Kíváncsiságból nézegettem már, hogy hogyan lehet automatikusan pdf-et generálni az éppen aktuálisan meglévő tartalomból, szerintem megoldható lenne. Persze nyilván nem lenne tökéletes a formázás, de valamit valamiért.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. október 26. 21:16 | Válasz erre | #339
Lenne egy 600(?) oldalas pdf lexikon?
2021. október 26. 20:22 | Válasz erre | #338
Az atlasz, meg a titán herbál, meg a titán, meg az ootp, meg kb minden egyéb ilyesmi leíró könyv tartalmát én szívem szerint a lexikonban látnám szívesen. A pitet egyébként már kétszer is elkezdtem felpakolni, csak nem tetszik a szöveg minősége, úgyhogy félúton mindig elakadok benne, elkezdem átírni meg minden, és a végén elfáradok, másnap meg már mindig sokkal nehezebben veszem rá magam a folytatásra.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. október 26. 20:16 | Válasz erre | #337
Elmondhatnám, hogy az utolsó néhány könyv (gyíkkirálytól kezdve) szövegesen került fel.
Hogy a képernyőn még jó felbontás elég jó ahhoz, hogy saját magadnak nyomtass egy példányt, ha szeretnél, de alkalmatlan könyvkiadási próbálkozásokra.
Hogy képekre borzalmasan nehéz linkeket tenni.
Vagy keresést tenni beléjük.
Hogy még ha sima szövegről beszélnénk, sem lenne triviális automatizálva mindenhová helyesen betenni a linkeket, attól függetlenül, hogy milyen szkriptelő nyelv és API áll rendelkezésre, az ellenőrzés pedig nyilvánvaló okok miatt csak kézzel működne. (Sárkány szeme és Vérescsont egyébként eredetileg word doksik voltak, a felét egy automata szkript csinálta meg, a másik felüket kézzel kellett, a srác utána egyébként eltűnt, több ebookot nem kaptunk tőle, és azóta egyébként a word is le lett cserélve egy másik proggira, de ezt csak érdekességképp írom.)
Hogy még a fejezetpontokat a lap bal-jobb felső sarkaiba berakó szkriptet is egy katasztrófa volt megbízhatóan összerakni.
Hogy amilyen egyszerűen lehetett volna vékony margós verziót csinálni, nagyjából ugyanannyi (ha nem kevesebb) energiabefektetéssel lehetett volna visszapakolni őket.
De úgyis csak magyarázkodásnak meg mentegetőzésnek titulálnád. Úgyhogy csak feleslegesen koptatnám szegény billentyűzetemet.

És ne mondd, hogy nem merült fel. Egyszerűen sem runner, sem én nem vállaltuk be a linkesítést. Meg nagyjából senki más sem. De mondom, az utolsó néhány szövegként van fenn. Szedd le a pdf-eket, tedd bele a linkeket, ellenőrizd le mindet, csináld meg belőlük az epubot és mobit, küldd el őket az infóra, és a legnagyobb örömmel kitesszük őket. Amint megvagy az utolsó öttel, meg fogom dumálni vele, hogy a korábbi könyveket is átküldje neked pdf-ben, és azokat is a legnagyobb örömmel feltesszük. Vagy szomorkodj még egy kicsit hangosan, hogy a csúnya mások nem csinálják meg neked [smiley]rinya[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2021. október 26. 19:20 | Válasz erre | #336
12345678Következő oldalUtolsó oldal