Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Éjszaka az állatkertben
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2021. szeptember 12. 18:12 | Válasz erre | #31
[justify]Hogy miért is kerülhet szóba az Éjszaka az Állatkertben könyv témájánál a CYOA könyvsorozat? És miért nem írom a témához, hogy off? A sorozat születése miatt. Mivel Anna is azt nyilatkozta az első könyv megjelenésekor (sőt mivel már a könyv készülte előtt is ismertük egymást), hogy a történet úgy született, hogy a lányainak mesélt. Aztán ahogy egyre jobban kikerekedett a történet a mesés állatokkal úgy javasolták neki, hogy akár ki is lehetne adni a történetet és került kiadóhoz. Nyilván a nyilatkozataiból látszik, hogy nagyon is jól tudta, hogy a KJK könyvek miként működtek, de a történet célcsoportja miatt bájosan mesés, halálpont mentes kalandnak kellett kikerekednie, de azért megmaradt a sok alternatív út miatt a bolyongás érzete, inkább szabadságként, mintsem nehezítésnek, hogy ne tudj kikeveredni sikeresen a kaland végén. Tehát mechanikában közelebb áll a CYOA alapszintű könyvekhez, mintsem a KJK-hoz.

A CYOA kiindulópontja nem túl eltérő. Edward Packard mesélt a lányainak. De kifogyott a történetekből, ezért a kitalált hőssel egyes szám második személyben kezdett mesélni és a lányai javasoltak folytatási lehetőségeket. Aztán ezekkel a történetekkel kilincselt kiadóknál, hogy meg lehetne jelentetni. Aztán sok elutasítás után ráakadt egy kiadóra, a Bantam-ra, ahol R.A. Montgomery támogatta a kiadást. Ez mint az USA és 1970-től, 1975től jelentek meg az első kísérletek és a sorozat 1979-től indult el. Tehát a KJK még sehol sem volt. De mivel a Dungeon&Dragons szerepjáték is az amerikaiaktól indult, az E/2. személyű kalandozás is. Kb. 200 könyv jelent meg az alapsorozatban plusz voltak egyéb másodvonalbeli sorozatok is. Ha azt vesszük, akkor ha végigmegy az olvasó egy történetszálon, ami nem túl hosszú, akkor tekinthető egy esti mesének is. Így nem is várható el, hogy hosszan lekössön! Sokszor a karakterek, de a választások sem voltak jól kidolgozva. A gyerek a fantáziájával kiegészíti. Így használva a sokféle befejezés érthető. 120 hosszú fejezet és 15-40 közti befejezés más struktúrát nem is takarhat.

Amennyiben az 1000 veszély sorozat megtartotta ezt a vonulatot, tőle sem várható el más. A kérdés valóban az, hogy szükség van-e német sorozat fordítgatására?! Egy KJK történethez nem mérhető, rövid kalandok, de olcsóak is. Talán ezért nem álltak le velük.
Viszont így nehezen összevethető azzal, hogy Anna 400 pontos történeteivel hasonlítjuk össze. Nyilván komplexebb élményt ad több fejezetpont kevesebb befejezéssel!
Túl lineáris könyvet készítve a játékkönyv esszenciája vész el, az alternatív utak, a fel nem fedezett lehetőségek sokasága, ami újra olvasásra lelkesít /vagy legalább a sokujjas csalás véghezvitelére időspórolós olvasóknál/. Nyilván meg kell találni a helyes arányt a történethossz és az alternatívák közt.
Némileg zavar az, hogy úgy jutalmazzuk a kicsi olvasókat, hogy kivágunk érméket és beragasztjuk a jutalomfüzetbe, mint a takarékbélyegek gyűjtésénél régen. A matricát alkalmazó játékkönyveknek sem jött be a ragasszunk módszer, újrajátszást kizárta. Aztán a "BigBrother" (pl. OSZI) megmondja sem stílszerű. Esetleg legyen benne könnyítés, de beadni a megoldást, hogy biztos legyen a siker. A megjelenés után a kiadónál lehessen beszerezni egy megoldókulcsot, vagy weblapon lehessen elérni megoldókulcsot. Már nyelvkönyveknél is alkalmazták, hogy megoldás, plusz hanganyagot külön elérhettek a könyv megvásárlói. Az Éjszaka az állatkertben elfogadtam, hogy éjjel átalakul az állatkert és fantázialények népesítik be. De megint állatkert téma ottani állatokkal. Inkább a könyv áráért be kell vinni a gyerekeket és nézzék meg élőben az állatokat. Talán a póni nem élvezi, ha nyaggatják vagy a nyuszit, kecskéket agyonetetik, agyonsimizik, de a gyerekeknek biztos nagyobb élmény. És karantén sincs, hogy ne lehetne ezt megtenni.
Itt az a kérdés, hogy a kiadó célja, hogy megmaradjanak a Pagony kiadványok kibővített CYOA könyveknek vagy közelednek egy harcmentes KJK vonalhoz. Én az előbbit látom körvonalazódni... Nyilván, akik a fórumot olvassuk, talán többen a 2. lehetőségnek örülnénk, de nem mi vagyunk a célcsoport és a vevőkör sem.
De legalább Gyulának nem konkurenciája a Pagony kiadó, hogy öröm is cseppenjen a történetbe [smiley]alien[/smiley][/justify]
© SzG
2021. szeptember 12. 08:51 | Válasz erre | #30
Folytatva az off-ot... :)

Szerintem az 1000 veszély-könyvekkel az a gond, hogy a sztorik többsége alapból nem túl érdekes; még a 10 éves unokaöcsémet is csak néhány kötötte le, konkrétan a szuperhősös, a kalózos, a kísértetkastélyos és a kerekasztalos... az ilyen focis meg idegenvezetős és nem tudom milyen hétköznapi szituációkra épülők egyáltalán nem (és a sorozat jórészt ilyen könyvekből áll). A piramisos lehetett volna még érdekes, de az meg kb. 90 százalékban nem is a piramisban játszódik, ami szintén eléggé "meh". A másik komoly gond ezekkel a könyvekkel, hogy vázlatosan van bennük kidolgozva minden: a helyszínek, az események, a karakterek... minden kb. pár sorban van leírva, mint egy forgatókönyvben, így az ember nem igazán tudja beleélni magát semmibe. A sokszor erőltetetten "jópofiskodó", meg persze trendi nyelvezetről, és a nem túl igényes, néhol képregényszerű rajzokról már nem is beszélve. Ja és igen, alig pár lapozás után véget ér mindegyik, a választási lehetőségek meg gyakran randomok, ahogy Salamon írta...
Szóval szerintem nagyjából az egész sorozat úgy rossz, ahogy van; ezeknél tényleg szinte bármelyik, akár csak minimális írói vénával is rendelkező KJK-rajongó jobbat tudna írni (sokan írtak is). A poén az, hogy a neten, például a moly.hu-n sincs túl pozitív visszhangja az 1000 veszély-könyveknek, szóval komolyan nem is értem, miért erőlteti ezeket ennyire a Scolar kiadó, illetve hogy adhattak ki már kb. 15 darabot belőlük... Még a gyerekkönyvek között is rengeteg sokkal igényesebb sorozat van (egyébként igen, Anna könyvei is összehasonlíthatatlanul színvonalasabbak, kidolgozottabbak, érdekesebbek).
2021. szeptember 12. 07:45 | Válasz erre | #29
Kicsit off. :)

Kivettem pár "1000 veszély" könyvet a minap a könyvtárból, hogy belenézzek... Azt kell mondjam, ez a CYOA-dolog nem nagyon tud lekötni. Az oké, hogy egy kb. 120 fejezetpontos kalandban van 40+ különféle lezárás, de emiatt egy-egy történet átlagosan 4-5 fejezetpontos, azaz mire elkezdődne, már vége is. A választási lehetőségek pedig teljesen randomak, noha az elején el van mondva, hogy körültekintően válasszunk - gyakorlatilag mindegy, mert gyakran akármit választunk, a történet véget ér.

Persze tudom, hogy a CYOA volt az őslapozgatós sorozat és akkor még nem volt semmi. De ezt az "1000 veszély" sorozatot tényleg csak nagyon kicsi gyerekeknél (ahol a szülő olvas) vagy hát olvasni kevésbé szerető gyerkőcöknél tudom elképzelni. Főleg manapság, amikor már egy videojáték is 100+ órányi történetet biztosít.

Ehhez képest azért Anna történetei legalább pár napos fejtörést jelentettek.
2021. szeptember 11. 23:46 | Válasz erre | #28
Ezen a KJK-ból kiinduló oldalon csak eljutott a gondolatmenet a KJK-hoz, hogy gyerek fejjel is lehet olvasni. És valóban, hiszen többen iskolás korukban olvasták a SJ és IL könyveit. De akkor ezek voltak kaphatóak a boltban a műfajból és nem sok egyéb. Viszont ma már sokféle hozzáférhető könyv megjelenik és van20 kérdése nem erre vonatkozott!
Kaphatóak a teljesen dedós vagy tisztán meseszerű füzetkék, hogy szinte az apróságoknak a szülő olvasson belőle vagy a gyerek gyakorolja a folyamatos olvasást szülői felügyelettel könnyű szövegen. A választási lehetőségek nem fajsúlyosak, de feldobják az olvasmányt. De eljön az a kor, amikor már gördülékenyen olvas a fiatal és a cselekmény is megfogja már, de a digitális dolgok (telefon, PC, tv) hamar elvonják a figyelmét. Bennük nem fog dolgozni a nosztalgia faktor, mint sok idelátogatóban!
Régi időkben a KJK mellett a CYOA sorozat ment. Ezekben hosszú szakaszok voltak és a végén rendszerint 2-3 választási lehetőség maximum. Inkább a történet volt szakaszokra szedve, és a harcrendszer, szerencse nem volt része. Vajon a mostani hasonló korosztályt leköti az ilyen történet? Talán a van20 által említett 1000 veszély sorozat áll ehhez közel, amit most kiadnak a németektől átvéve.
Anna szándékait tekintve úgy érzem, hogy valóban a KJK szisztéma felé vezető, de egyszerűsített könyveket akar létrehozni. Ami később motiválja az olvasókat ilyen könyvek forgatására is. Az Éjszaka az állatkertben jól hozta az alternatív lehetőségeket. És bizony elbírt volna több veszélyt, tárgyhasználatot, feladványt (akár megoldókulccsal a könyv végén), de alapvetően szép próbálkozás. A Lidércerdőtől többet vártam teljesítményben, de talán kevesebben is vásárolták meg, mint az első kötetet. Számomra azonban érthetetlen, hogy az új rész megint állatkerthez kapcsolódik. Az állatkertek a szponzorok? Kicsit olyan, mint az állatkertbe kéne menni, hogy állatokkal találkozhassunk! Sokkal menőbb lett volna vidéki állatok közt vagy külföldi helyszínen játszódnia egy újabb állatos kalandnak! Egy erdőben meg igen összetett növényvilág él, és szerintem ez sem lett kiaknázva. Sok gyermek kevés növényt ismer, még kevesebbet ismer fel az élőhelyén.
A fejezetpontok helyes megkeverése lényeges lehet a csalás kivédésében. Hozzátéve, hogy néhány KJK-ban sem sikerült jól a fejezetek megkeverése vagy a véletlen keverés összekapcsolódó részeket nem tett egymástól messze, így egy oldalon vagy szomszédos oldalon olvashatóak. A CYOA könyvekben viszont divat volt ez a folyamatos előrelépkedési metódus az előre-hátra helyett.
© SzG
2021. szeptember 10. 20:02 | Válasz erre | #27
Szerintem is lehet már tízévesen próbálkozni a könnyebb/könnyedebb KJK-könyvekkel. :) (A Tűzhegy varázslója, A végzet erdeje, A Gyíkkirály szigete, Skorpiók mocsara stb.) Én egyébként kb. 6 évesen kezdtem. :)

A kék ajtó titka amúgy nem igazán lapozgatós (annál regényszerűbb-lineárisabb), ezt maga a szerző is el szokta mondani az interjúkban. Szóval ha a "kölykök" lapozgatósra vágynak, akkor ez nem biztos, hogy jó választás. :) Főleg, hogy még a korábbiaknál is meseszerűbb (kb. 6-8 éveseknek szól, ha jól tudom).
© killmaster (Savanyúhas)
2021. szeptember 8. 14:16 | Válasz erre | #26
Tíz évesen szerintem már lehet a Gyíkkirályt kergetni, vagy épp Vasöklűnek felderíteni a Fűzfaligetet. Biztosan érdekes lehet egy állatkertben bolyongani, de véleményem szerint az olyan "lányos" dolog. Egy fiú kalandor felvállalja a komoly veszélyt is. Persze először csak a kíméleteseket, mert van azért néhány, amit még én sem vállalnék be csak cinkelt kockákkal! Van olyan, amit még azzal sem...
© van20
2021. szeptember 8. 11:58 | Válasz erre | #25
Valamiért azt vártam, hogy majd Bojti Anna könyvei betöltik azt a most még baromi széles űrt, ami a mázsaszám megjelenő lapozgatós gyerekkönyvek és a "normál" (pl. KJK) játékkönyvek között tátong. Engem oké, hogy nem kötnek le, de sajnos a tízéves, amúgy olvasni szerető fiamat se nagyon. Az elsőre még azt mondta, hogy "egész érdekes", a másodikra már inkább azt, hogy "unalmas". Kértem, hasonlítsa össze egy 1000 veszély könyvvel, meglepett, hogy inkább az utóbbi jön be neki.
Nemrég megjelent a harmadik könyv, [b]A kék ajtó titka[/b]. Az ára kicsit húzós még kedvezménnyel is, de gondoltam, gyűjtöm még kicsit a sorozatot. Ha nem megy lefelé a színvonal. Nekem gyanús, hogy megint állatkertben játszódik, az se tetszik, hogy előrefelé van csak lapozás mindig 1-2 ponttal, de majd a kölykök ítéletet mondanak.

[url=https://moly.hu/konyvek/bojti-anna-a-kek-ajto-titka]moly.hu link[/url]
2021. augusztus 24. 12:29 | Válasz erre | #24
Elolvastam mind a két könyvet, gondoltam, gyorsan összevetem a kettőt.

Nekem a Lidércerdő sokkal jobban tetszett. Bár lineáris kaland (nem úgy, mint az Állatkert), de azért elég sok alternatív útvonal van. Úgy érzem, ez nagyobb gyerekeknek lett belőve, ugyanis vannak "halálpontok" - jó, nem halhatunk meg (kivéve egyszer, ha rossz ajtón megyünk ki), de a kalandot bukjuk. Az Állatkertben kissé súlytalan volt a kóborlásunk, mert minden állat kedves és veszélytelen, akárhányszor próbálkozhatunk beszélgetni (azaz idővel minden infó beszerezhető) és a kisöcsénket tulajdonképpen elég könnyű meglelni. No és persze nincsenek halálpontok, azaz nem sok tétje van az egésznek.

Hangulata mind a két könyvnek jópofa. Érdekesek a karakterek, jók a párbeszédek. A Lidércerdőben már komolyabb fejtörők is vannak.

A Lidércerdőben csupán két pont nem tetszett:
- ha nem tudjuk sehogysem megoldani a rejtélyt, akkor egy deus ex machina (=Oszi) megoldja helyettünk. Ezt a kicsi gyerekek miatt kellett? Miért nem lehetett ez is egy "halálpont"?
- van egy "halálpont", ahol egy szörny bekap minket, de aztán mégse, felébredünk - ez azért fura, mert egy másik pontban valóban bekapnak minket és ott slussz, vége (ez a fent említett egyetlen ilyen eset)
2021. április 13. 17:49 | Válasz erre | #23
Sziasztok!

Bojti Annaval keszult egy [url=https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=137702278310020&id=100335215380060]remek interju[/url] a Jatekkonyv-figyelon. Engem meglepett mennyi reszlet megvan neki a klasszikus konyvekbol. :)

© [törölt felhasználó]
2021. január 27. 18:03 | Válasz erre | #22
2021. január 27. 10:00 | Válasz erre | #21
Irj Jonathan Greenek. Az utolsó könyveit azt hiszen mind a KS-en jelentette meg. :)
Van Ryder Games inkább társasokat csinál meg a képregényes KJK-kat.
2021. január 26. 20:35 | Válasz erre | #20
Köszi! Én ebbe már mélyebben belemásztam - angol kiadást angol oldalon kéne megfuttatni, méghozzá olyanon, ahol az adott kategóriának nagy közönsége van. A lapozgatós könyv kategória sajnos a Kickstarteren népszerű, így pld egy Indiegogon nem is érdemes próbálkozni. A Kickstarterről meg rengeteg infót elmondtak, amerikai cég kell, vagy egy magányszemély, aki vállalja az anyagi kockázatot, különböző adózási nehézségek, szállítás, stb. Magyarországon egy magánszemélynek (főleg egy ilyen elfoglaltnak, mint én :) ), ez lehetetlen.
Vannak amúgy a Kickstarteren kiadók, amelyek a számukra érdekes könyveknek megcsinálják a kampányt, intézik a nyomtatást, és részesülnek a haszonból. Egy ilyennek örülnék, de egyelőre csak lapozgatós képregény kiadót találtam (azt hiszem, a Gémklubos kiadvány eredeti kiadói ők).
© [törölt felhasználó]
2021. január 24. 20:18 | Válasz erre | #19
2021. január 24. 17:33 | Válasz erre | #18
2021. január 24. 17:31 | Válasz erre | #17
Kedves Salamon! Szerintem a könyv sikeréhez nagyban hozzájárult a gyönyörű címlap és a hangulatos grafikák (Ferth Tímea munkái), illetve az állatkertes téma és a szerencsés címválasztás (a Pagony marketingesei javasolták az Éjszaka az állatkertbent, én eredetileg mást adtam volna).
A kérdéseidre nem nagyon tudok válaszolni, szerintem bármi mehet, ha jó a könyv. Ian Livingstone és Steve Jackson könyveit kb 11 évesen olvastam, ott aztán rengetegszer meg lehetett halni, mégis imádtam. A felnőtt témák is érdeklik a gyerekeket, ha az ő nyelvükön írsz róluk. Én jobb szeretem az árnyalt szereplőket, de a szuperhősös témákat meg rengetegen imádják. Szóval szerintem az a fontos, hogy ismerd a korosztályt, és szeresd a témát, amiről írsz.
2021. január 24. 17:18 | Válasz erre | #16
Szia Denko! De, felmerült, viszont magyar szerzőknek nem nagyon van esélyük a külföldi kiadóknál, sőt, azt néztem, a menő lapozgatóskönyv-szerzők is a kickstarteren kampányolnak. Ez nekem sem lenne rosz, mivel a könyv már létezik, és csak fordításra és külföldi kiadásra kellene gyűjteni. Viszont nem vagyok a kickstarterben járatos, és magyar állampolgárként kampányt sem indíthatok. Szóval ezzel egyelőre megakadtam, de ha bárki tud segíteni, azt örömmel veszem :)
© Nigi
2021. január 22. 22:34 | Válasz erre | #15
Én is beszereztem a gyerkőcnek egy példányt ,napokban érkezik :D
© SzG
2021. január 13. 10:41 | Válasz erre | #14
Ez a 10.536 tényleg nagyon nagy szám, őszintén szólva először azt hittem, nem jól látok. :) Én körülbelül 2000-3000 eladott példányra tippeltem korábban (már egyébként egy ilyen fogyás is szép siker lett volna). Akárhogy is, gratulálok!

Mindenesetre azért remélem, hogy nem fog most emiatt mindenki "9-12 éveseknek" szóló lapozgatósokat írni a siker reményében (még azok is, akik eredetileg például fantasyval próbálkoztak volna), mert akkor a felnőtt rajongók igen rosszul járnának. [smiley]confused[/smiley] Már így is jóval kevesebb "komoly" lapozgatós van magyar nyelven, mint kellene.
2021. január 13. 08:58 | Válasz erre | #13
Szia Anna!

Örülök, hogy személyesen a szerzővel beszélhetek! Előrebocsátom, még nem olvastam a könyveket, de előbb-utóbb sort kerítek rájuk.

Gratulálok a 10 000 fölötti eladott példányszámhoz! Amennyire ismerem a hazai könyvkiadás helyzetét, ez bizony óriási siker. Nyilván valamennyire az is hozzájárult (persze a könyv minősége mellett), hogy gyerekeknek szól, így azért hatalmas a potenciális piac.

Éppen erről szeretnélek kérdezni. Szerinted mire kell figyelni egy írónak, amikor 9-12 éveseknek ír? Ilyenekre gondolok pl.:
- elhalálozás a könyvben
- "felnőttes" témák, pl. szerelem, család, halál
- szereplők árnyalása vs jók-rosszak
- párbeszédek, leírások hossza
- logikai rejtvények
© [törölt felhasználó]
2021. január 12. 16:35 | Válasz erre | #12
2021. január 12. 11:36 | Válasz erre | #11
Sziasztok! Először is nagyon örülök, hogy itt külön fórumot kapott a könyvem! Annyit szeretnék szerzőként hozzászólni, hogy
1. a könyvet a saját gyerekeimnek írtam, mikor 5 és 7 évesek voltak, ezért nem lehet meghalni, de a kiadó felülpozicionálta a korhatárt (utólag úgy látom, helyesen). A célközönség nem ti vagytok, de örülök, hogy páran olvastátok!
2. a szerkezete leginkább a Skorpiók mocsarához hasonlít, vagyis a helyszínekre vissza lehet térni, a könyv világában szabadol lehet bolyongani
3. a 2019-es megjelenéstől számítva pontosan 10536 példányt adtak el belőle (ezek tisztán az eladott példányok, a bolti készletbe vett rengeteg további könyv nincs benne), ezt a kiadó sikeresnek mondja.
Ha van még bármi kérdésetek, szívesen válaszolok!
© [törölt felhasználó]
2020. október 20. 12:36 | Válasz erre | #10
© van20
2020. október 20. 12:07 | Válasz erre | #9
Holnap jelenik meg az írónő második könyve, az [b]A lidércerdő mélyén[/b]. Aki megveszi, vagy legalább beleolvas, írjon már pár sort róla!
© van20
2019. szeptember 16. 11:01 | Válasz erre | #8
Én 8 éves fiúnak vettem meg, mert már pár éve nyúz azzal, hogy KJK-t akar olvasni, de szerintem ahhoz még érnie kell kicsit.
A könyv meglepően vaskos, kb 2-3 KJK-nyi terjedelmű, de sok részt nem kell belőle elolvasni, így egész hamar végzett vele. Mivel meghalni nem lehet benne, így addig mászkál az olvasó, míg meg nem talál mindent, amit kell. Tetszett neki a választás lehetősége, a térképezés és hogy vezetni kellett a "kalandlapját", de újrakezdeni már nem tartja érdekesnek.
Nekem bejött a formátuma és az illusztrációk, de a szöveg túl gyerekes, na meg ugye nincs harc meg szörnyek, így pár oldal után leraktam.
Neten valóban kevés az értékelés és a boltok már tényleg 20-25%-kal olcsósítják. Szerintem is, messze nem lett olyan sikeres, mint várta volna az író/kiadó.
© [törölt felhasználó]
2019. augusztus 16. 08:02 | Válasz erre | #7
2019. augusztus 16. 00:33 | Válasz erre | #6
Nem kötekedésből tényleg és sok mindennel egyetértek, én hallgattattam Annát a találkozón, igényes a könyv, de a gerekesége (tény nekik irodott) és a kocka halál hiánya miatt nem neveztem be rá. Jó 4 ezer tény, de egy zagoros könyv is 3 om és sok helyen biztos adnak rá 20%.25% kedvezményt

DE tezsem hozzá ma magyarországon a siker az nem 50000-100000 ezer hanem 5000-10000 darabb és LEL is kb ennyien ad el talán kicsit többen ma, hagsulyozom régen 25 éve neki is volt simán 100ezres darabszáma, de jól mutatja a dolgot, hogy pl az országut harcosa képregényt 500 daraban nyomták ki, ez nem fogyás össz vissz ennyit csináltak belöle, 5000 ezer forintért...
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2019. május 4. 06:26 | Válasz erre | #5
2019. május 3. 15:47 | Válasz erre | #4
Ezek szerint nem voltál a találkozón. :)
Anna azt mesélte, hogy első könyves íróhoz képest szépen fogy, az első 2500 már el is fogyott a kiadótól (azaz boltokban van még). A múlt héten nyomták újra, ezért most megint van.
Akciósan 3390 egyébként bookline-on. :)
A könyvet nem olvastam egyébként, így a történetet nem ismerem...
© [törölt felhasználó]
2019. május 2. 09:31 | Válasz erre | #3
© [törölt felhasználó]
2019. május 2. 09:01 | Válasz erre | #2
© killmaster (Savanyúhas)
2019. május 2. 08:46 | Válasz erre | #1
Kicsit utánaolvastam mit is kell tudni erről a könyvről. Íme:

Az ​Éjszaka az Állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel.

MOST te alakítod a történetet!

Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne!

Bojti Anna könyvét a Kaland-játék-kockázat könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett: óda a budapesti Állatkerthez, az Alice Csodaországához hasonló eredeti, humoros, szerethető fantáziavilág, amiben az olvasói kíváncsiság dönti el, hogy merre visz az utunk.

Esküszöm én tévesztettem pályát! Ezzel meg lehet etetni a gyerkőcöket? Még hogy a KJK könyvek inspirálták? Lehet nekem is ilyennel kellett volna neveznem az első KJK író versenyre. Jól körbe is röhögtetek volna... [smiley]nyes[/smiley]