díszítés Könyvek díszítés
Kaland Játék Kockázat sorozat:
Információk:
Írók: Steve Jackson és Ian Livingstone
Magyar cím: A Tűzhegy Varázslója
Eredeti cím: The Warlock of Firetop Mountain
Fordító: Fekete Miklós
Fordítás javítása: Szlobodnik Gábor és Hullgrim
Puffin: 1. – 1982. augusztus 27.
Wizard 1: 1. – 2002. május.
Wizard 2: 1. – 2009. szeptember 3.
Rakéta: 2. – 1989. június.
Zagor.hu: 36. – 2014. március 1.
Borító illusztrátor: Peter Andrew Jones
Belső illusztrátor: Russ Nicholson
Helyszín: Titán, Allansia
Fejezetszám: 400
nagyobb kép a könyvrőlnagyobb kép a teljes könyvrőlkép az eredeti régi könyvről 1kép az eredeti régi könyvről 2teljes kép az eredeti régi könyvrőlkép az eredeti új könyvről
megmaradtak az eredeti "Rakétás" magyar feliratokbelekerült a régi kiadásból kihagyott Ghoul képea Zagor Legendája díszdoboz elölrőla Zagor Legendája díszdoboz hátulról
kis kép
Könyv értékelése:
Fórumtéma
Elválasztás
Hátsó borító leírás:
Könyv és társasjáték az, amit a kezedben tartasz, amelynek főhőse TE vagy!

A Tűzhegy mélyében, egy lezárt ládában rejtegeti a gonosz Varázsló a kincseit. Hogy megszerezzed, meg kell találnod az egyetlen helyes utat a Varázsló által kiépített útvesztőben. Sokszor kerülsz csapdába, vagy találkozol olyan természetfeletti lényekkel, akikkel meg kell küzdened.

TE döntöd el, mikor, melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a csapdákból, melyik teremtménnyel csapsz össze.
Elválasztás
Amit a kaland olvasása közben tudtál meg:
– Zagor! Mégis miért ölték meg? Egyáltalán semmiért!
De most komolyan, mi olyat tett, amivel kiérdemelte a halált? Nézzük csak… a háttértörténet szerint kesztyűt visel és kártyákkal játszik. Nos, ez valóban eléggé nehézkessé teszi számára a keverést és az osztást, de nem igazán teszi jogossá a kalandozó kényelmére otthonában elhelyezett mágikus ereklyével való szétporlasztását és a negyvenkilenc könyvvel későbbi folytonossági hiba beiktatását, nem? Tény és való, a Warlock magazinban található kibővített verzió valamivel részletesebb. Otthont ad a kellemetlenebb nem humán lények számára (ennyit a jó szomszédságról) és a gabona is elég ramaty állapotba került, ami nyilván az ő hibája, mi? Meglep, hogy senki nem állítja, hogy tarajos gőtévé változott (és aztán jobban lett). A közelben élő népek persze azt állítják, hogy ő gonosz, és valószínűleg valami rosszban sántikál, drága hősünknek pedig ennyi már elég is, hogy lerohanja Irakot – akarom mondani hogy felkutassa Zagort és megölje. Legalábbis egyelőre.

Tanulság: A vádaskodásnak és rémhír-terjesztésnek hosszú távon igen kellemetlen következményei lehetnek. Először ellenőrizd a kapott információk hitelességét.
A Tűzhegy Varázslója 1989-ben jelent meg. Húsz évre rá, 2009-ben elkészítettük a folytatást, a Visszatérés a Tűzhegybe könyvet. Majd 2013-ban az előzőekhez passzoló Zagor Legendáját. A 25. évfordulós könyvvel pedig igazán teljes a Zagor trilógia!
A Tűzhegy varázslója Visszatérés a Tűzhegybe Zagor legendája
díszítőkép