díszítés Könyvek díszítés
Kaland Játék Kockázat sorozat:
Információk:
Írók: Andrew Chapman és Martin Allen
Magyar cím: Hercegek viadala: A Varázsló Útja
Eredeti cím: Clash of the Princes: The Warlock's Way
Fordító: FireFoX
Puffin: 2. – 1986.
Zagor.hu: 21. – 2011. augusztus 21.
Illusztrátor: John Blanche
Térkép illusztrátor: Dave Andrews
Helyszín: Titán, Gundobad
Fejezetszám: 500
Melléklet: Díszdoboz
nagyobb kép a könyvrőlnagyobb kép a teljes könyvrőlkép az eredeti könyvrőlEredeti díszdoboz
a díszdoboz elölrőla díszdoboz hátulról
kis kép
Könyv értékelése:
Lexikon bejegyzés
Fórumtéma
Elválasztás
Hátsó borító leírás:
Egy izgalmas KÉTJÁTÉKOS kaland az amit a kezedben tartasz. A főhős itt is TE vagy.

Lothar vagy, Gundobad aranyvárosának Varázsló Hercege. Partnered játssza ikertestvéred és vetélytársad, Clovis, a Harcos Herceg szerepét. Eljött az idő, hogy egyikőtök elfoglalja a trónt, így ki kell állnotok a Királyság Próbáját.

De óvakodj! A próba nem való a szívbajosoknak! Rengeteg veszély, csapda és kegyetlen szörny vár az óvatlanokra, kardoddal és varázslataiddal azonban győzelmet arathatsz.

TE döntöd el, mikor melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a csapdából, melyik teremtménnyel csapsz össze.
Elválasztás
Itamar Katz gondolatai a könyvről:
Ha korábban már játszottál Kaland, Játék, Kockázat könyvekkel, akkor közlöm veled, hogy a Hercegek Viadala az egyik legjobb a sorozatban, és épp emiatt meglepődtem rajta, milyen nehéz volt fellelni egy példányt belőle. Tény, hogy nem kezdőknek való. Ha csak most ismerkedsz a stílussal, inkább a Tűzhegy Varázslóját, vagy a Káosz Fellegvárát javaslom. A Hercegek Viadala az egyik legátgondoltabb, legkifinomultabb eleme a sorozatnak. Azonban úgy tűnik, valaki kihagyta a lényeget – ez egy kétjátékos kaland! Az Amazonon csupán az egyik, a Varázsló Útja lelhető fel. A Harcos útja nincs sehol (bár mindkettő beszerezhető a hivatalos oldalon keresztül). Tény és való, hogy a könyveket külön-külön is lehet olvasni, a Hercegek Viadalának az adja meg az egyéni jellegét, hogy egyszerre ketten is játszhatják – egy ügyes trükköt alkalmazott a szerző, hogy a játékosok tevékenységét nyomon kövesse. Azt ugyan kétlem, hogy sok olyan gyermek él napjainkban, akik rendelkeznek a könyvekhez szükséges türelemmel és képzelőerővel (és miért is rendelkeznének vele, amikor a számítógépes játékok olyan kifinomultak, amilyenek), ez a két részes játék nem csak szórakoztató, de egyedülálló is, és megéri megszerezni – már ha sikerül rátalálnod mindkét felére!
díszítőkép