Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Viszályok ideje
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234
© twillight (Kövérorr)
2019. december 30. 08:09 | Válasz erre | #5
1) kösz egyes előzetes aggályaim megnyugtatását.

2) mit furcsálsz a pap-ellenességen? Most komolyan? Privátban, vagy a beszólok-ban folytassuk. Én azon csodálkozom te nem vagy papellenes.

3) "Egy próba elrontása miért jelent már megint büntetést? Ez szerintem rossz beidegződés. Mindegy, ezen már késő ennél változtatni. // Ez mire vonatkozik, kifejtenéd?" - gyere el a találkozóra, és ott.

4) A lopásnál az volt a kérdés, hogy ha elrejtettem 100 aranyat, van nálam 2, akkor lophatok-e?

5) az időkorlát mára standard FF-dolog, de szvsz akkor is szarul használják. Pl. rohadtul idegesít hogy előszörre garantáltan nem fog ilyen könyvnél sikerülni a végigjátszás.
Itt, szemben egy Chasm of Malice, vagy Mélység rabszolgáival legalább volt esély (a'la Vértengerek) hogy az utat tervezhessük, újratervezhessük. Persze itt is, mint a Vértengereknél, meg vagyunk, méghozzá szálkás dildóval. ÉS miért? Mert nem adtak kis méretaránycsíkot, hogy egy nap alatt ennyit lehet megtenni.

6) mikor tisztává vált a maximális időlimit, miért nem lett beszerkesztve a szabályok elejére, ahol felmerül hogy lesz időlimit?

7) Ez mondhatni PS: KÉT háttértörténet van. Karakterenként. Szerkesztési okokból én azt hittem, az "A karaktered" szekcióra hivatkozik a "háttértörténet". Mert általában ennyit kapunk háttérként.

8) Ha Súlyosan Sérült leszek, automatikusan vesztek még egy ÉP-t is?

9) a Békesség Ereje (tipikus képmutató elnevezés, papoktól nem is várunk mást) csak bottal működik? Mi van ha a piacon veszek egy kardot? Vagy találok egy varázsfegyvert (ami nem bot)?

2019. december 29. 17:48 | Válasz erre | #4
Köszi a visszajelzéseket! Több dologgal kapcsolatban (pl. Lélek Pontok értelme, ERŐNLÉT gyors fogyása) annyit mondhatok, hogy végigjátszottam a könyvet (méghozzá szokásomtól eltérően rendesen, kockadobásokkal), és működik. A harcok sem megoldhatatlanul kemények. Szóval ezek ne riasszanak el!

[quote]Ja: miért megint pap? Ha nem a játékkönyvíró versenyre megy a cucc, akkor nagyon, nagyon nem tetszik. Konkrétan engem azonnal elvág ennek a karakternek a használatától.[/quote]
Szerintem összekeversz valamit. Ez a könyv nem a mostani játékkönyvíró-versenyre készült (asszem ott kell papnak szerepelnie), hanem a 2012-esre, ahol nem volt ilyen megkötés. Egyébként furcsállom a papellenességedet, de hát ízlések és pofonok... És persze ott van a másik karakter.

Mindenképpen javaslom a Háttértörténetek elolvasását, hátha megválaszol pár kérdést. [smiley]zen-reading-news[/smiley]

Bot és kard között játéktechnikailag semmi különbség, inkább hangulati elem.

[quote]Egy próba elrontása miért jelent már megint büntetést? Ez szerintem rossz beidegződés. Mindegy, ezen már késő ennél változtatni.[/quote]
Ez mire vonatkozik, kifejtenéd?

Lopás: az elrejtett aranyakat fel kell venni, ami nem probléma, mert a rejtekhely és Rolgar (a végcél) is ugyanott van.

Ami az időkorlátot illeti, az szerintem egy teljesen standard írói eszköz. Egy szabadon bejárható világban kell lennie valami korlátnak, mert enélkül elsőre megoldható lenne a küldetés, és közel sem lenne olyan izgalmas. Elsőre természetesen nem sokat mond a térkép, de 1-2 nap után rá fogsz jönni a léptékekre (kb. 2 napig tart eljutni egyik helyszínről a másikra).

Az időlimitet azért "rejtegettem", mert az utolsó pillanatig alakult, hogy hány nap is lesz pontosan, és nem volt biztos, hogy mindkét karakternek ugyanannyi ideje lesz.
© twillight (Kövérorr)
2019. december 29. 11:18 | Válasz erre | #3
Csak a szabályrendszerre reagálva: átlag +6 pont az nálam nem "jóval" emel a közönségesek fölé (maxstat: átlag +16).

2 lélekponttal indulunk, ami "gyakran fog változni a körülmények miatt", ugyanakkor egy igen gyakran használni kívánt stat? Kell ez a stat nekünk, vagy csak az életünket fogja megkeseríteni?

A karakterháttér semmit nem mond miért van a pap kibélelve pénzzel. Ja,biztos mert pap, és kicsalta a népektől.
Ja: miért megint pap? Ha nem a játékkönyvíró versenyre megy a cucc, akkor nagyon, nagyon nem tetszik. Konkrétan engem azonnal elvág ennek a karakternek a használatától.
EDIT: ja, hogy van egy másik háttértörténet is a karakterleíráson kívül.

Mi a különbség a bot és a kard között? Semmi? Akkor miért nem kapja mindenki ugyanazt?

Ahogy látom a harci táblázatból, az életerő itt fogyni fog mint a fene, vagy legalábbis durván maxolni kell majd az ügyességet.

Egy próba elrontása miért jelent már megint büntetést? Ez szerintem rossz beidegződés. Mindegy, ezen már késő ennél változtatni.

Lopás: az elrejtett aranyaim is számítanak a dolognál?

Már megint időkorlát. Legalább lenne a térképen távolságmérés, hogy tervezni tudjak valamennyire! Elvégre a karakterem nyilván tisztában van ezzel.

Ha ennyi szabályt ömlesztesz ránk (nincs vele probléma), miért rejtegeted mennyi a határidő? Miért kell össze-vissza lapoznom/görgetnem érte?
© Kawer
2019. december 28. 19:20 | Válasz erre | #2
Köszönjük szépen, letöltöttem és biztos, hogy most szabadság alatt belevágok a kalandokba! :)
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
2019. december 28. 18:38 | Válasz erre | #1
No kérem szépen, elkészült végre a művem és felkerült ide az oldalra. A fórum elején található linken tölthető le.

Töltsétek le, olvassátok, játsszatok vele – és a legfontosabb, hogy [b]adjatok visszajelzést[/b]! A bátorítás és a dicséret is fontos, de legalább annyira a hibák vagy logikátlanságok jelzése. Melyik rész tetszett a legjobban, és melyik a legkevésbé?

Sikerült eltalálnod a közönség ízlését a dalnokversenyen Szelessíkon? Bejutottál Kelmar Iltarien sírjába? Sikerült tíz dobáson belül be- és kijutnod a sövénylabirintusból? Kitaláltad, mely jelek megnyomásával nyitható a föld alatti romváros kapuja? Megoldottad a fojtogató mocsári köd problémáját? Bejutottál a rejtett kincset rejtő barlangba?

[b]Ki tudja elsőként teljesíteni mindkét küldetést?[/b]
[smiley]fake-horse[/smiley]
Első oldalElőző oldal1234