Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2020. júliusi KJK Találkozó (Speedo Amigo)
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2020. április 29. 16:44 | Válasz erre | #86
Várhatóan októberben jelenik meg, de már elő lehet rendelni. Bocs, ha emiatt feleslegesen felvillanyoztalak. :(
Hát igen, a Viszályok idejét és a Végzet Prófétáit - úgymond - rajongók írták, akik mentesek attól a sztereotípiától, hogy lapozgatóssal csak 12 éves fiúk játszanak.
© [törölt felhasználó]
2020. április 29. 15:07 | Válasz erre | #85
2020. április 29. 11:55 | Válasz erre | #84
Tulajdonképpen sem a KJK, sem a HK könyvek szabályrendszerében sincs benne, hogy milyen nemű a karakter. 1-2 kivétel persze van, mint például a Hercegek Viadala, ami azért elég egyértelmű, illetve a HK könyvekben az Éj-trilógiájára épülő kalandok, ahol Leon Silvert alakítjuk. És persze vannak kisebb-nagyobb utalások a többi könyvben is a kalandozó nemére, például egy gonosz boszorkány minden bizonnyal egy hímnemű kalandozót szeretne gyönyörű, fiatal nő képében elcsábítani. És az is tény, hogy például egy Telak lovagot vagy a Pusztítót nehezebb női karakterben elképzelni, de egy fantáziavilágban bármi lehetséges. :)
Pratchett könyvére egyébként azt írják az Amazonon, hogy 9-12 éves korosztálynak ajánlják. Remélhetőleg ez csak egy régi (immáron több, mint 30 éves), rossz beidegződés. :)
© [törölt felhasználó]
2020. április 28. 17:09 | Válasz erre | #83
© twillight (Kövérorr)
2020. április 28. 09:52 | Válasz erre | #82
Rengeteg női karakter van NPC-k között, pl. a Pusztító boszorkafaluja, a Hóboszorkány mint főellenfél, a csatornaboszorkák a Tolvajok Városában, a Halállabirintusban a Lány Akit Összenyalogatott A Nyelv (vagy a boa?), a Halál Seregeiben a martalócok vezetője aki hősiesen feláldozza érted az életét a végső csatában, Fenestra a sötét elf varázslónő/kereskedő... No és ki tudná elfelejteni a troll nőt aki felhúzott a kosárban.

A HK-ban a Mágus Küldetésében kifejezetten női karakterrel toljuk, bár ennek jelentősége nincs, és a kaland is "harmatos".

De milyen jelentősége is kéne legyen hogy milyen nemű a főszereplő? Nem jellemző hogy flörtölnénk miközben megyünk gyakni. Mondjuk a Zagor Legendájában az előgenerált karakterek miatt a dolog kihagyott ziccer.

A Starlight Adventures franchise kifejezetten lányoknak íródott, nőnemű főszereplővel pl. amúgy, de választható előgenerált kari lesz női az Escape From Rlyeh-ben is.

[b]Ha Titán[/b]Ha Titán, akkor viszont [b]ki kell várnod Rhianna Pratchett könyvét.[/b]
2020. április 27. 22:27 | Válasz erre | #81
Mágus lapozgatósokat említették. Előregenerált karakterek voltak Wizard 2. kiadásban, és ott volt női profil. Frissebb könyvből NPC, aki nem murdál meg a sztoriban a veszedelmek kikötőjében Hakasan Za(132. fejezet), a végső csatározásban is részt vesz.
Pia, unszolás, bunyózás, állandó hátráltatás, kötekedés. Ezek azok az elemek, amik hozzák az illő körítést, olykor viccesek is. Még kellően józannak, kellően gyorsnak, és eredményesnek is kell lenni, hogy az asszony ne fogjon gyanút. A otthon békéje aranyat ér, karantén esetén meg főként!!! [smiley]finom[/smiley]
© SzG
2020. április 27. 22:18 | Válasz erre | #80
Fura. Pedig tényleg írtam mind a két helyen. Mindegy, írok akkor itt is.
2020. április 27. 22:05 | Válasz erre | #79
Lapozgatós irányultságú magazin, nemcsak FF témájú. Csak FF témáról sose szóltam! Így odafér.
Se facebook, se emailt nem találtam tőled. Borítóról értekeztünk nyomtatás előtt, azóta semmiről. Akár itt is írhatsz privátot! Ha írsz, szerintem csak észreveszem.
© [törölt felhasználó]
2020. április 27. 22:00 | Válasz erre | #78
© SzG
2020. április 27. 20:57 | Válasz erre | #77
Tényleg poénos ez a régi, még a Locsolók könyvében megjelent minikaland, bár kissé meglepő a felbukkanása, főleg, ha valóban FF-témájú lesz a reklámozott magazin (?). [smiley]fejvakaras[/smiley]

"Csak a hetvenkedők kedvéért jelzem megint."
Na gondolom én is "hetvenkedő" vagyok akkor... ezért nem reagálsz se a kb. 2 héttel ezelőtti e-mailre, se a 4-5 nappal ezelőtti Facebookos üzeneteimre. [smiley]pardon1[/smiley]
2020. április 27. 20:30 | Válasz erre | #76
[justify]Maga a locsolkodás hagyománya régóta magyaros életérzéssel kapcsolódik, ezt 17. századi feljegyzések bizonyítják! A közösségi programok segítették a 'magyarság' megélését. Jóval gazdagabb szokáskörrel voltak megáldva, mint mostanság. Ez vélhetően a "közösségi kapcsolatok" jelen kori sorvadásával is magyarázható. Szerintem ki lehet karácsonyra is gondolni hasonlót!

Én hasznosnak tartom a nem KJK fantázia témájú műveket is. Mert akár adott valós, megosztó vitákra(Brexit), akár történelmi eseményre(Szabad nép), akár szociális problémákra(Cigánylabirintus), ha nem is tanulságos végkövetkeztetésre jut egy szerepjáték könyv, bár nem is ez a célja, ám legalább némi empátiát, helyzet beleélés biztosít az olvasónak. Hisz végül is a jó lapozgatós történeteknek is az a lényege, hogy beleéld magad, míg olvasod, majd maradjon meg az élmény. Esetleg késztetés, hogy mi lett volna egy másfajta döntésnél, olvassuk újra. (Vagy időhiányos kíváncsi időspórolósabbak legalább felszabadíthatják ujjaikat azokról a fejezetpontokról, ahol ottfeledték azokat, a másféle döntéskimenetelek megismerése céljából újabb fejezetek áttekintésével. Mivel mégsem csak zombik olvassák a kjk-t, hogy letépkedve ujjaikat otthagyhassák hosszabb időre, ez igen hasznos.)

[url=https://kalandoznijo.cafeblog.hu/2019/04/13/ezek-a-legfurabb-husveti-szokasok-a-vilag-tajain/]húsvéti szokások a világban[/url]
[url=https://petofilive.hu/hirek/cikk/2018/03/29/12-kulonos-husveti-szokas-a-vilag-minden-tajarol/]12 eltérő szokás[/url]
[url=https://web.archive.org/web/20070410063857/http://www.unnep.mentha.hu/husvet.htm]húsvéti hagyományok[/url]
[url=https://noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2017/04/11/husveti-szokasok-a-vilag-korul/]Eltérő hagyományok[/url]
[url=https://utazasokamultban.blog.hu/2019/04/22/piros_tojas_locsolas_honnan_ered_a_szokas]Szokásváltozás a 19. századtól[/url]
[url=https://korkep.sk/cikkek/uncategorized/2015/04/06/a-husveti-locsolkodas-es-a-piros-tojas-eredete/]Eredetmagyarázatok[/url]
[url=https://hir.ma/kulfold/szines-hirek/orult-husveti-hagyomanyok-a-vilag-minden-tajarol/716330]húsvéti őrület[/url]
A locsolkodás szláv területeken ismeret szokás, és Csehországban Konrád Waldhauser (1326-1369) is írt már a locsolkodásról. A szokás honos Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Ukrajnában és Lengyelországban is. Ha ilyen nemzetiségűvel beszélsz a locsolás hagyományáról, jobban érteni fogja a mibenlétét.

A női kalandorokról meg annyit még, hogy természetesen írtak kifejezetten nőknek írt romantikus lapozgatóst, meg bizonyos könyvnél volt lehetőség női karaktert választani az opciók közül. Meg női NPC-k is felbukkannak kalandokban. De azért az is tanulságos, ha átfutjuk azt a Rakétás 14 oldalnyi pályázati névsort, ami A gyíkkirály szigete könyv végében leledzik. Csupán három kjk jelent meg a 4. gyíkkirályos rész előtt és a pályázók közt szép számmal akadt női rajongó. Érdemes lecsekkolni! Még Jánkmajtis nevű piciny faluból is SZSZB megyéből, hoppáré! (Tar Gabriellának hívták, mielőtt végignyálazza valaki az összes oldalt, mert nem hiszi...)
Sőt néhány érdekes férfinév is szembejön a listán, pl. Bihon Tibor, Zubaly Sándor, Boruzs János. Szóval már ekkor KJK-ztak, és nemsoká indult is a HK sorozat. [smiley]cyclops[/smiley][/justify]
© [törölt felhasználó]
2020. április 27. 17:58 | Válasz erre | #75
© twillight (Kövérorr)
2020. április 24. 12:42 | Válasz erre | #74
Hozzáteszem, az Egy lány... kötetek a Moly.hu kommentjei szerint elég nagy sikerrel hódítottak a női közönség körében, ráadásul azt nő írta. Sőt, még talán a Kaland Játék Szerelem is kapott pár (pozitív) kritikát tőlük.
A mágus-lapozgatósokban meg lehetett ugye nemet választani (és talán volt olyan is hogy volt értelme!).

A talin lesz szó egyébként arról is, milyen hosszú is egy átlagos lapozgató (pláne KJK/FF), mert ugye egy dolog hogy rá van írva hogy 400, de (pláne KJK/FF-nél) ebből rengeteg a fejezetpontpazarlás (olyan fejezetpont ami csakis térkitöltő jelleggel van jelen, semmiféle valós funkciója a játékkönyv szerkezetében nincsen).
2020. április 24. 01:42 | Válasz erre | #73
[color=yellow][justify]Hetven nap múlva lesz a halogatott KJK találkozó, július 4-én. Csak a hetvenkedők kedvéért jelzem megint. Korábban volt felhívás rövid kalandok írására. Ahol inkább az ötletesség dominál javarészt, mint a hosszú történetmesélés. A KJK kalandok elsősorban a fiúk/férfiak szórakozása, a szerepjáték műfaj része. De azért a női rajongókat is próbálja megszólítani, hogy miképpen, arról lesz szó a találkozón. A Titán világában is találkozhatunk istennőkkel szép számmal. Erre is próbáltam hónapokkal ezelőtt ráirányítani a figyelmet a kalandíró kihívásban (Jó erői közt: Sindla, Libra, Glantanka, Usrel, Asrel, Galana, Lunara. De a semleges erők vonalán, az állatok istenei közt is akadnak női képviselők. Sőt még a gonosz istenségek közt is rájuk lelhetünk, pl. Tanit, az irigység és a féltékenység istennője.)
Lényeg a lényeg, hogy egy rövid kaland is lehet igen szórakoztató és hangulatos, nemcsak 400 fejezetes vagy hosszabb művek. A találkozón megjelenik egy magazin első példánya is, amiből most ízelítőnek rövid időre(!!!) megosztok egy régi, nemigen ismert minikalandot. Sajátos a hangulata, témája, sőt humoros is. (A magazin teljes körű bemutatása a találkozón történik, elérhető is onnantól lesz.) Talán jó élmény lesz a nemrégiben átélt "zártkörű ünneplés" fényében. Ez ráadás történetként, átdolgozott verzióban fog szerepelni a magazin történetei közt. Itt csupán a nyers kiindulási verzió olvasható kép nélkül, nyelvtani korrekciókkal. Ha voltál olyan lelkes, hogy végigolvastad a hozzászólásomat csacskaságokkal, akkor itt a végére a link![/justify][/color][smiley]c1134[/smiley]
[center][url=http://www.mediafire.com/file/7tead6sf9nd9los/Minikaland.pdf/file]Mini Kaland[/url][/center]
2020. április 16. 15:53 | Válasz erre | #72
Szeretnék gratulálni mindazoknak, akik lelkesen nekiálltak a Kaland Játék Kockázat rejtvényes feladványnak. És volt, aki a sikeres megoldást is elküldte nekem! A megoldás kapcsolódott az ünnephez, így utólag felteszem pdf-ben(1. oldal:meghatározások, 2. oldal:üres rejtvényábra, 3. oldal: kitöltött ábra.):
[center][url=http://www.filedropper.com/2020aprilkjk2]KJK Ünnepi Talány Megoldással[/url]

[img=https://kepkuldes.com/images/1bf688e849bd5aea5d390c81a7f5ba6e.png]Reform Újság 17.szám[/img][/center]
Május 1-ig még van idő beküldeni, gyerekek! Szép idők! A Reform lap 1990es 17. számában is szerepelt ez a felhívás. A frissen megjelent A Skorpiók Mocsara könyv reklámozása kapcsán sorsolás is volt. Küldte be valaki a helyes megoldást? Sikerült valakinek a fórumozók közül nyernie anno egy frissen nyomott A Káosz Fellegvára könyvet? [smiley]vigyor3[/smiley] Abban meg a hibákat kellett megkeresni, szóval mindig kitalált valamit pluszban a Rakéta, amivel lefoglalta az olvasót [smiley]papakacsint[/smiley]
2020. április 13. 19:20 | Válasz erre | #71
Nem tudom, hogy ki mondott ma locsolóverset és hányszor, én hallottam egyet nemrég Allansiában. Elnézést, ha már vki tájékozott és hallotta. [smiley]awink[/smiley]

[spoiler2]
Fekete erdőben jártam,
fehér mágust láttam.
Yaztromo épp akkor sütizett,
Jöttömnek örült, kisegített.
Bár varázslatra nem tanított,
varja által utat mutatott.
Elrejtett Elf falura ráleltem,
hol hajadonok halkan lépdeltek.
Bár incselkedtek, kacarásztak,
előttem sosem mutatkoztak.
Ám végül a rózsavizem kinyitom,
Illatja árad szét a lombokon.
Erre a félénk lányok előjöttek,
Az illatból mind részt követeltek.
Vidám tánccal körbelengnek,
Hálájuk és áldás nyereményem.
Váratlan hozzám kismadár repül,
Kezembe tőle amulett kerül.
Furán piros, és ovál mint tojás,
Erillia ajándéka ez, nem lehet más.
Szerencse próbát így most nem dobok,
Lapozok, s vígan tovább kalandozok.
[/spoiler2]
2020. április 10. 23:30 | Válasz erre | #70
[center]Egy kis meglepetés az ünnepre! Remélem, örömet okoz az olvasónak, aki rájön a megoldásra. Amennyiben tetszett, dobj egy lájkot, de ne áruld el, hogy mások is megpróbálkozhassanak vele, ha szeretnének! [smiley]fake-horse[/smiley]

[meret=+5][url=http://www.filedropper.com/2020priliskjk]* Kaland Játék Kockázat Ünnepi Talány *[/url][/meret][/center]
2020. április 2. 21:01 | Válasz erre | #69
Olyan költői kérdéshez volt hasonlatos a mondat, ami választ nem vár! Tán válasz sem kéne...
Halasztott esemény esetén, ha szerveznéd, Te elkezdenéd újra az első feltételnél megvariálni az egészet?!
Javaslom, hogy gondold át minden lépését a szervezés folyamatának, ha nem is fővárosban, de a te településeden hogyan lenne megoldható.
(1. spoiler: szervezői lépések, 2. spoiler a konkrét reagálás kitakarva másokat nem terhelve vele)
[spoiler][color=yellow]
0. Ritka témakörben szervezett összejövetel esetén nincs nagy választék, hogy melyiket választod, egyszerűen örülj, hogy szerveznek bármit, ami érdekfeszítőnek ígérkezik! Koncertből, moziból, fesztiválból, sporteseményből, stb. óriási a választék. Mindenki azt választ, ami idejében belefér, költségeiben vállalható számára, és ízlésvilágához legközelebbi. Jelen esetben sokféle ízlésű látogatónak kell olyat kínálni, amiben mindenki megtalálja a számára kedveset, érdekeset. Ráadásul nyilvánvaló, hogy alternatív rendezvény várhatóan nem lesz. A döntés tehát annyi:
ÉRDEKEL a történet, befizetsz rá, és háttértörténetről az 1. fejezetpontra lapozol, kalandozol benne. Én arról tudlak biztosítani, hogy nincsenek halálpontok és nem bánod meg, ha így teszel!
HA NEM ÉRDEKEL, akkor nem veszel részt. De azt kell megérteni, hogy ezzel nem velem szúr ki az illető, hanem magával. Mivel ez nem olyan választás, mint egy könyv esetén, hogy utólag meghallom, hogy jó és később lejátszanom magam is a kalandot. Azaz megveszem, ha még kapható valahol.
1. Igényes helyszín kül- és beltérben, kellő kapacitással, technikai feltétellel, jó árban, gyors megközelítéssel. Például étterem esetén feltétel lehet ottani étkezés vétele, rendezvényteremnél meg, hogy ott étkezés nincs, stb.
2. Van apropója(hál istennek sok aktuális történés a témakörben, tehát nem ismétlése a korábbi találkozók anyagának)
3. Időpont, amely a legtöbbeknek jó, a helyszín programjaival sem ütközik. Kellő hosszúságú (ha utazol több órát, akkor 1-2 óráért jobban átgondolod, hogy hová mész el). Pl. rövid regényért sem biztos, hogy akarsz annyit fizetni, mint egy hosszúért.
3. Programok összeállítása, kivitelezhetőség megtervezése. Azokhoz technikai feltételek előkészítése.
4. Ajándék anyagok kivitelezése.
5. Anyagi feltételek és lehetőségek kialakítása: szervező ne legyen veszteséges, helyszín díjai, étkezés díjai, ajándék anyagok költségei, bemutató anyagok költségei. A látogatóknak kedvező belépés, pl. élmények ár/értéke, azaz a belépő ára osztva a rendezvény látogatói időtartamával(itt egyéb szolgáltatások nélkül egyszerűsítetten:6000ft/12óra). (Értsd: pl. két óra mozi ára, 4 órás koncert ára, 1 órás hajóút ára. Vagy akár 2 órányi szórakozást biztosító KJK kalandkönyv ára. Alapfeltétel persze, hogy élvezetes, de mennyibe került neked. Pl. A találkozón sok információ kapható kiadványokról, így az is haszon, hogy tudni fogod mire érdemes kiadni a témakör választékból.
6. Előadások elkészítése, vetítések elkészítése. Információk összerendezése.
7. Versenyszámok kigondolása, úgymint változatosak legyenek, érdekesek, kreatívak, motiválóak. Versenyek lebonyolításának megtervezése és kiértékelés lebonyolítása.
8. Segítők felkérése, felkészítése. Vendégek meginvitálása, szervezése.
9. Játékok jutalmainak előkészítése.
10. Étkezés megszervezése, étel és étkezési eszközök, higiéniás feltételek.
11. Társasválaszték biztosítása(rendszerezés, mozgatás, pakolás), betanítás megszervezése, beszélgetési témák összegyűjtése, vitatémák felügyelése.
12. Váratlan események kezelése, stressz menedzsment. Szóval ezért van, hogy a kalandíró pályázatot sem hosszabbítottam meg. Plusz lehetőség volt, a 2019-es runner szervezte talin se volt, mégis lezajlott. Ha nem neveztek, akkor nem, és kész, ennyi. A fenti feladatpontok miatti előkészület, illetve a vírus miatti plusz szervezés éppen elég többletmunka. Ráadásul ott van még a rendezvény népszerűsítése, reklámozása is nem mellékes feladatként.[/color][/spoiler]

[spoiler2][color=green]Sok buktató van a felvetésben. Kérlek, hogy privát levélben kérdezd meg, hogy runner mennyit fizetett a belvárosibb helyszínért, ahol végül a tavaly májusi találkozó zajlott. Hogy képben legyél a díjak terén és tudd, hogy runner jegyára fedezte-e a szervezés és a könyvköltségeket avagy sem az ötszámjegyűsége ellenére. Mintha panasz lett volna, hogy drága volt (a tavaly kibeszélőben többször előfordul a neved). Ha megtéríted a díjat, nem probléma (örülnék). Résztvevők is örülni fognak, plusz a jegyük is olcsóbb lesz, (kivéve neked a fenti plusz miatt). Ha viszont drágább lenne a belépő a drágább helyszín miatt mindenkinek, akkor kevesebben jönnének. Sőt talán szóvá teszik, hogy a különbözetből inkább utaztak volna picivel többet, mint kipengetik pénzben a felárat(nem köszönnék meg neked az ötletet). A belvárosnál itt kisebb a népsűrűség és jobb a levegő, így nyugodtabban vehetnek részt a látogatók. Autóval érkezőknek van szabad parkoló 100% 10 méteren belül. Belvárosban, ha ingyenes is a hétvégi megállás, akkor is kérdéses, van-e hely a célállomás közelében, vagy bolyongsz az egyirányú belvárosi utcák közt szabad placcot keresve. Expressz járatok közlekednek BKK révén, tehát a néhány kilométert hamar letudják a buszok fővárosi viszonylatban. Ha a különvonatot magadnak nem is, ám elintézed, hogy Rákoscsaba vasútállomáson (fel is van újítva!) az összes vonat aznap megálljon (legalább de. 10 óráig), akkor elegánsan egyből leszállhatsz az utcában és 5 perc séta a célig. A vetélkedőn vannak szabadtéri feladatok is, amit belvárosi helyszínen jóval nehezebb kivitelezni(nyilvános parkba kimenni meg nem szerencsés), mint elzárt területű kertvárosi környezetben lebonyolítani. Végül megjegyzem, hogy a 2019 májusi találkozó időtartamában félnapos programnak tekinthető és 11-től kezdődött, a mostani meg egész napos! Tehát hacsak runner nem napidíjat mond irányárként, hanem óradíjasat, akkor szorozd meg alapból kettővel és merengj rajta. A lényeg, hogy nem olyan 1xű csoportos programokat megszervezni.[/color][/spoiler2]
© cock
2020. április 2. 01:38 | Válasz erre | #68
Gondolom a helyszín módosításáról szó nem lehet, hogy valami belvároshoz közelebbi ponton legyen.
2020. április 1. 12:05 | Válasz erre | #67
[center][meret=+20][color=blue]>>>IAN LIVINGSTONE<<<[/color][/meret]
[spoiler][smiley]vigyor2[/smiley]épp elgondolkozva, ahogy 'a KJK könyvek visszatérő kereskedőjeként' megszemléli a listát Zagor kincsesládájának tartalmáról...[smiley]genie[/smiley]
[img=http://kepkezelo.com/images/rs3fhiiqi0tomgtq7mql.png]A ZAGOR LÁDA KINYITÁSA ELŐTT[/img][/spoiler]
[smiley]fantasy-sorcery-01[/smiley]A Sztori folytatódik a július 4-i találkozón. Lapozz a 704-re![smiley]Barbarian-icon[/smiley][/center]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 17. 07:31 | Válasz erre | #66
Oké, mára kiderült hogy önhibán kívül marad el:minden rendezvényt betiltottak. És bár nyilván elsüthettük volna vallási összejövetelnek... Egye kánya.
De csak ennyivel lett jobb kedvem, és lévén már január első hetén tudják a népek mikor mennek nyáron szabadságra... Várom mikor kezdenek megint panaszkodni a panaszkodók.
2020. március 16. 21:58 | Válasz erre | #65
Az infókat köszönöm.
Tiszta sor, és nyilván érthető.
(Nem erősködésnek szántam a hozzászólásom, hogy "márpedig legyen most megtartva", csak kérdeztem, mi a szituáció, mivel nem volt semmi infó.)
Jó egészséget mindenkinek!
2020. március 16. 19:28 | Válasz erre | #64
[justify]Én is örültem volna, ha rendesen most meg lehetne tartani a rendezvényt, de a körülmények nem teszik lehetővé. A végleges időpont:2020.07.04. Addigra várhatóan konszolidálódik a helyzet, újabb halasztás NINCS. Nem túl távoli, sem túl közeli, hogy betervezhető legyen a részvétel. (Megjegyzés: Ha elmaradna, akkor törölve lesz a nap, fizetett belépők ügyfélszámlára visszafizetődnek.) A találkozó résztvevője kap az esemény naphoz kapcsolódó belépési ajándékot. A programokhoz kapcsolódóan hozzájut néhány egyedi dologhoz. Végighallgathatja az előadásokat témáit. Megnézhet élőben sokféle kevéssé ismert kiadványt. (Ezek már gazdasági értelemben, összértékükben fedezik a beléptit.) Emellé, ezeken túl jár még: ebéd, interjúk külföldi vendégekkel, vetélkedőkön részvétel, társasjátékok kipróbálása. A vetélkedő lehetséges lesz egyéni feladatot megoldani. Illetve a másik a páros csapatverseny. Itt párhuzamosan a kétfős csapattagok különféle ügyességi, logikai, kooperatív feladatokkal teszik próbára magukat. Humoros elemekkel fűszerezve. A társasjátékok résznél lesz egy mini versenyrész, illetve mindenki megtalálhatja a kedvenceit a választékból. Kis asszociációval lesz tálalva kínálat. Pl. ha az asztalra ki lesz helyezve a 2019 londoni találkozó programfüzete, akkor mögé kerülhet egy London című játék kipróbálásra (persze a programfüzet is megtekinthető). [spoiler][img=http://kepkezelo.com/images/jmkz54wxkd30ps9o5gr5.jpg]London tematika[/img][/spoiler] Ugyanígy másik pldaként akár találkozhatunk a Halállabirintus KJK könyvvel és mögötte a hozzá kapcsolódó uyanezen nevű kártyajátékkal. Mivel többféle témájú könyv megjelent, sokféle játéktéma kapcsolódhat hozzájuk. A cél - bár nem könnyű feladat -, hogy a sorozatok műveit jobban ismerő látogatók ugyanúgy megtalálják az érdekességeket a programokban, ahogy a műfajt csak hírből ismerő újdonságra kíváncsi érdeklődők.[/justify]
2020. március 16. 18:36 | Válasz erre | #63
Sajnos nem lehet kompromisszumos megoldással megtartani a rendezvényt. A helyszín és a közeli közösségi helyszínek egyéb rendezvényeit és programjait is szinte teljesen zárolták. Elővigyázatosság a magyarázat, nem azért, mert mindenhol tombol a járvány. Ha az a néhány ember, aki érintett, nem érintkezik újabbakkal a lappangás alatt, akkor a helyi dinamikája gyorsabban átbillen a csökkenő fertőzésszám irányába. Ráadásul az is kiderül, hogy helyileg mely városok, mely kerületek, ahol a vírus előfordul, mert volt gazdaszervezete. Ettől függetlenül sokféle vírus, baktérium és gomba előfordul sok helyen, ami szintén komoly megbetegedéseket okozhat. A rettegés helyett a praktikus szokások és az immunrendszer magas szinten tartása a célravezető: vegyes és vitamindús táplálkozás, napi testmozgás (akár 5perc torna), stressz normál keretek közt tartása, mentálhigiénia. Időnként el szabad olvasni egy kaland játékkönyvet a jó hangulat előidézéseként, aki szereti a témát.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 16. 16:54 | Válasz erre | #62
Akkor lehet inkább visszakérem a pénzem.
© cock
2020. március 15. 23:51 | Válasz erre | #61
[url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/permalink/1100747080289154/?ref=1&action_history=null]információ[/url]
2020. március 15. 22:09 | Válasz erre | #60
Új időpontban lesz a találkozó, Július 4-én lesz, nemrég olvastam.
2020. március 15. 21:06 | Válasz erre | #59
Már nincs egy hét sem a találkozóig. (És most a mindennapok nem a legnépszerűbbnek festenek.)
Jó lenne (itt a fórumon) a kilátásokról (valamelyest) gyakoribb/naprakészebb infó. (Tudom, hogy ez persze nem könnyű, hisz pár nap alatt is sok minden jelentősen megváltozhat, de mégis, legalább valami támpontféle.)
Leegyszerűsítve: Tervezetten lefújásra kerül-e a rendezvény, vagy simán megtartásra kerül? (Mondhatni, két szélső ajtó...) Vagy talán némi "óvintézkedésekkel" kerül megtartásra a találkozó? [Pl. ohne tapicskolás, némileg távolabb ülés egymástól, stb.] (Nevezhetnénk úgy, középső ajtó...)
© SzG
2020. március 7. 16:27 | Válasz erre | #58
2020. március 7. 11:01 | Válasz erre | #57
Oké. SZG: Írtam választ a leveledre! Remélhetőleg a látogatók elsőként tudnak meg infókat a "Végzet prófétái" kiadványról élő bemutatón. [smiley]nezze[/smiley]
© SzG
2020. március 7. 07:33 | Válasz erre | #56
Speedo Amigo: írtam egy privát üzenetet a találkozóval kapcsolatban. :)
2020. március 1. 10:40 | Válasz erre | #55
[center][img=http://kepkezelo.com/images/dg8ald4o86103clk4q3o.jpg]fedél[/img][/center]
[b][color=yellow]Apádat Khul népei híres kalandorként ismerték. Vajon képes leszel az ő nyomdokaiba lépni? Hagyatéka egy apró tárgy, viszont annál becsesebb számodra. Mindig magadnál tartod, hisz varázslatos erővel bír. Esélyt ad, hogy szembenézhess az előtted álló szörnyűségekkel. Éles eszed, kardforgató tudományod, és talpraesettséged majd átlendít a nehézségeken. Képes leszel Daigledor járőrére még éltében ráakadni? Vajon Ophidiane, a kígyók úrnőjének ellopott amulettjét vissza tudod szerezni? A rosszhírű Morgalux mágikus kövei után merrefelé kutass? A választás a tiéd, de vigyázz, mert az óvatlan utazók legjavának már ez lett végső nyughelye! A gyengébbik nem a közelbe sem merészkedik. De Te egy neves hős lánya vagy - a név kötelez - nem futamodhatsz meg![/color]

Szeretnél megtudni többet a fentiekről?
Megismerni és kézben tartani a legkülönlegesebb kalandkönyveket?
Hallani a Zagor újdonságairól?
Mi történt a tavalyi játékkönyves találkozókon?
Mit mondott Ian Livingstone az új könyvéről?
Mi volt a reakciója Steve Jacksonnak, amikor a saját könyvével sosem látott orosz kiadásban találkozott?
Milyen különlegességeket árvereztek el Londonban a szerzők a rajongóknak?
Mit mond el Jonathan Green új könyveiről és készülő projektjeiről?
Mely illusztrátorok dedikáltak a 3. brit KJK találkozón?
Milyen magyar kalandkönyvek jelennek meg idén Magyarországon?
Swen Harder milyen német kiadványokról ejt szót?
Mely kiadók és milyen kiadványokkal tartják fent az olvasók érdeklődését a külföldi országokban világszerte?
Milyen kiadványok gazdagítják a KJK nem könyves frontját?

Vegyél részt a március 21-i alkalmon! Légy élményekkel gazdagabb, szívd magadba az új információkat, nyerj ajándékokat a kihívásokon, játssz együtt a rajongótársakkal![/b]
2020. február 20. 23:46 | Válasz erre | #54
[center][img=https://cf.geekdo-images.com/medium/img/h2-J1pcEYDLTKsm3enxctPvSsUU=/fit-in/500x500/filters:no_upscale()/pic2429622.png]KJK Találkozó 2020 március 21[/img][/center]
30 nap múlva találkozó!!! Hajrá kalandírók, a nyeremények csábítóak, még nem késő nekiveselkedni egy saját történet megkomponálásának![center][/center]
2020. február 12. 12:27 | Válasz erre | #53
Csupán 40 nap maradt a neves napig, és napról napra egyre közelebb a találkozó kitűzött időpontja A részletes programok listája a facebook-on keresztül megtekinthetőek:
[center][url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/]KJK TALÁLKOZÓ Programok 2019 március 21,, SZOMBAT[/url][center]

[img=https://cdn.pixabay.com/photo/2017/03/17/18/23/book-2152349_960_720.jpg]Könyvben a világ[/img]

A játékkönyv író versenyről se feledkezzen meg senki! A kiírása a következő volt:
A történetíró pályázat továbbra is él és 2020- március 15-ig tart. Éjfélig adhatóak le a pályamunkák (pl. a usernevemre kattintva előbukkanó emailre elküldve). Képeket tehetsz bele, de ez nem követelmény.
Az alább leírt kritériumok viszont igen >>> A kategória
-kjk szabálykerettel készüljön; viszont plusz érték, varázslásleírás, bármi kiegészítés kerülhet még hozzá)
-200 fejezetpont
-Titánon világában játszódjon.
-legalább 1 varázslat szerepeljen a kalandban, amit a főhős használhat. (akár varázsló, akár harcos a karakterünk)
-tartalmazza a kaland egy istennő megjelenését bármilyen formában (pl. Sindla, Libra, Glantanka vagy bárki más hölgy karakter /Ha istenség ereje kéne, amihez istennő nem kapcsolható, akkor elfogadható úgy is a kaland/).
Örömteli kreatív időtöltést és termékeny írás kívánok, sok remek, elkészült pályamunkával!

Később felajánlásként még hozzá lett toldva két kategória kisebb díjakkal>
alacsonyabb szintű versenykategóriák:

B kategória:
- 50+ megírt fejezetpont
- független szabályrendszer
- az FF egyik világán kell játszódjon (nem feltétlenül kell hivatkozni helyet, nevesített szereplőt)
- legalább 1 varázslat szerepeljen a kalandban, amit a főhős felhasznál a hivatalos, Végső Fejezetpont Befejezésig eljutva. Ez történhet bármilyen módon (játékmechanikailag integráltan, cutscene-ben, offscreen, vagy bármi ami eszedbe jut).
- a beadott mű lehet egy nagyobb kaland része (ha pl. nem készülsz el az eredeti kiírásra időben), de önmagában zárt történet kell legyen (zárulhat cliffhangerrel, de ne egy csata közepén maradjon abba)
- leadási határidő: 2020- március 15 éjfél.

Első hely: 5,000 HUF

-------------

C kategória:

- 50+ "fejezetpont". Bővebben lásd következő pont.
- csak a történet vázlatát, pontosabban ~fejezetponthálóját kell benyújtani. Ennek kell 50 tételt tartalmazni. Egy tétel az, aminek a végén vagy döntést hozol, vagy a játék befejeződik.
- az FF egyik világán kell játszódjon (nem feltétlenül kell hivatkozni helyet, nevesített szereplőt)
- legalább 1 varázslat szerepeljen a kalandban, amit a főhős felhasznál a hivatalos, Végső Fejezetpont Befejezésig eljutva. Ez történhet bármilyen módon (játékmechanikailag integráltan, cutscene-ben, offscreen, vagy bármi ami eszedbe jut).
- a beadott mű lehet egy nagyobb kaland része (ha pl. nem készülsz el az eredeti kiírásra időben), de önmagában zárt történet kell legyen (zárulhat cliffhangerrel, de ne egy csata közepén maradjon abba)
- leadási határidő: 2020- március 15 éjfél.

Első hely: egy tábla Tibi csoki

[img=https://img3.stockfresh.com/files/d/ddraw/m/84/8763212_stock-vector-funny-dragons-in-a-fantasy-landscape-with-castle.jpg]A kép leírása[/img]
© twillight (Kövérorr)
2020. február 3. 20:06 | Válasz erre | #52
"30 év telt el, amióta hazánkban megjelentek a Kaland játék kockázat sorozat első kalandkönyvei. A szerzőpáros, kiknek nevéhez fűződnek eme könyvek: Ian Livingstone és Steve Jackson brit úriemberek. Egyben idén ünnepli az eredeti Halállabirintus angol kiadása a 35. évfordulóját is. Mi történt a sorozattal a 37 év alatt? Hogyhogy reneszánszát éli a műfaj és nem halt ki a digitalizáció korában? Milyen nagyszabású tervek várhatóak a jövőben az interaktív regény frontján globálisan? Mindezekről értesülj élőben az idei rendezvényen! Ünnepeljünk együtt, Te se maradj ki belőle!

A programok listája:
08:30-10:00 Gyülekező, regisztráció, ráhangoló műsor
10:00-16:30 Interaktív előadások> Témák:
KJK sorozat és a kötetekhez kapcsolódó különlegességek
Illusztrátorok bemutatása és rajzok készítésének folyamatai
Rejtvények és feladványok alkalmazása történetekben
Térképezés kalandkönyvekben
Élménybeszámolók a FFF3, MantiCon, Leeds-i gamebook találkozó eseményekről
Farkaséhség című könyv bemutatója
2019-es könyvújdonságok bemutatása és beharangozók
Digitális kiadások, ebook-ok, android és pc programok angol és magyar nyelven
Idegen nyelvű kiadványokból bemutatócsokor
11:30-13:00 Egyéni és Csapatvetélkedő, [b]Ebéd[/b]
16:30-19:00 KJK társasjátékok bemutatása és kipróbálása meglepetéssel egybekötve

Külföldi és magyar könyvek bemutatása vendég előadók segítségével."

És ez még csak a hivatalos program. Ezen kívül cserélhetsz, adhatsz-vehetsz, és megmutathatod neked mid van, akkor is ha csak infód, vagy vársz valamit!

Ne feledjük a játékkönyv-író versenyt, immár 3 kategóriában lehet benne részt venni, és nem is a jutalmak az igazi lényeg, hanem hogy TE lehetsz az író, megmutathatod milyen ötleteid vannak.
Mivel az egyik kategória puszta vázlat-írás(!), kereshetsz akár egy írót is az ötletedhez!
2020. február 3. 14:21 | Válasz erre | #51
Mit kapnék a pénzemért , ha elmegyek a találkozóra?
© [törölt felhasználó]
2020. február 1. 20:08 | Válasz erre | #50
2020. február 1. 17:57 | Válasz erre | #49
Igen, én szervezem. Ez is egy feltételezés, hogy a zagorosok jönnek el. A tavalyi találkozómon is csupán a megjelentek fele ismerte a zagort. runner szervezésekor nyilván a feltételezett állás jogos részedről, de ő akkor körlevélben közölte az összes regisztrált felhasználóval az eseményt. Most ezt nem teszi, így előfordulhat, hogy nem 100% megjelent ismeri a zagor-t, talán még a Zagor-t sem. Egyébként nagyon bírom, hogy minden válaszodba rejtetten próbálod beleszugerálni a véleményed az olvasóba. Talán regényírásban ezt jobban tudnánd kamatoztatni, mint itt!
© [törölt felhasználó]
2020. február 1. 17:40 | Válasz erre | #48
2020. február 1. 17:24 | Válasz erre | #47
Mindent lehet. De gondolom, hogy a regisztrált látogatók jelzik, ha bárki vendéggel gondjuk lenne! Ha Te is köztük vagy, akkor megírhatod bárkiről a véleményed az emailcímemre. Még rólam is, meg kiket "köpnél le" szíved szerint.
Ha csupán némi közösségi hergelésre menne ki a dolog, arra a célra runner létrehozott megfelelő fórumtémát. Ott mindenki levezetheti a feszültségét.
Részvételre kapott felkérést runner, a készülés alatt lévő játékkönyv illusztrátora, Szűcs Gyula, és külföldi meglepetés vendégek is.
Ez akkor történt, amikor a kiadások közötti vita és problémák nem voltak ennyire kiélezettek. Ezért kérem a megértést. Ha meg nem hívnék senkit, csak én ontanám a szót, akkor meg azért kapnám a féltéglát a fejemre, mert imádom a hangom és rá akarom erőltetni másokra.
Kérem, hogy a dolgok pozitív oldalát próbáljuk megragadni, és ne mindig csak mindenben a szart szemléljük és ássuk elő újra és újra, és higítsuk a végtelenségig, hogy végül mindig a fosban tocsoghassunk. Szerintem nem vezet sehová, de ha igen, akkor a megfelelő fórumtémánál ki lehet beszélni a végtelenségig, ha bárki úgy érzi, hogy még maradt olyan vetülete, ami nem lett kellően körüljárva.
© [törölt felhasználó]
2020. február 1. 12:43 | Válasz erre | #46
2020. január 31. 18:42 | Válasz erre | #45
Zharradan Marr titkos üzenetét ellopták a mocsári orkok, de aztán megkerült és most nyilvánosságot kapott. A következő áll benne:
2020. január 31 és február 7 éjfél között a 2020. március 21-i KJK találkozóra 25% kedvezménnyel lehet eljönni. A feltétel, hogy ezen időszak során új látogatóként regisztrálj a felületen és a belépő 4500Ft-ot be is fizesd az útmutató alapján. Mindkettőnek teljesülnie kell, egyébként érvénytelen a fenti opció! Ezzel az a néhány szűkösebb erszényű kalandor előtt is elhárul az akadály, aki szívesen eljönne, csupán gyűjtötte a félretett aranytallérjait! Egy hétig megragadható a lehetőség!

[url=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKsi-pOnrNBWB3nmwyOhIu0rpsYyz_DCSN59muyazTE7zd5g/viewform]Reg felület[/url]

[img=https://images.wallpapersden.com/image/download/pubg-5_67190_1280x800.jpg]Durr bele bumm[/img]
2019. november 21. 23:04 | Válasz erre | #44
Aki november 22-én regisztrál az eseményre, Black Friday akcióként egy 1000-es kevesebbért jöhet el a márciusi eseményre! A feltétel, hogy március 9-ig megtegye az utalást. Amennyiben nem történik meg, akkor a kedvezmény automatikusan elvész. Ha szeretnél eljönni, de eddig hezitáltál és nem regisztráltál péntek 23:59-ig 5000 forintért igényelhetsz belépőt!!!
2019. november 1. 00:53 | Válasz erre | #43
A KJK Találkozó új és egyben végleges időpontja 2020. március 21., szombat. Programok 10:00-19:00óra közt. Belépés a helyszínre: 8:30tól. Regisztrálni a korábbi felületen kell. Kérdezni a facebook-on lehet vagy itt. Lehetőleg konstruktív módon. Belépés átutalással a reg-et követően 6000Ft. Az időpont előtt két héttel már nincs utalásra mód, akkor helyszíni jegyvétel van 7000-ért, de regisztrációt akkor is kéretik megejteni.

[url=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKsi-pOnrNBWB3nmwyOhIu0rpsYyz_DCSN59muyazTE7zd5g/viewform?usp=sf_link]2020. március 21-i Találkozó regisztráció felülete[/url]

A rendezvényt nem a zagor.hu szervezi, ezért NEM runner, a weblap gazdája a házigazdája az eseménynek. De a lebonyolítás és az előadások hasonlóan nívósra vannak megtervezve. Ide mint ajánlott program kerül hirdetésre a lapozgatós játékkönyv témája miatt. Ezt félreértések elkerülése miatt jelzem!
Remélem, hogy minden kedves érdeklődővel találkozhatunk márciusban, és együtt tölthetjük a programokban gazdag ünnepnapot!
2019. október 27. 20:31 | Válasz erre | #42
Temérdek ellenálló észrevétel érkezett a november 2-i időponttal kapcsolatban. Olyanoktól is, akik "talán" nem is kívánnak részt venni, de a véleményüket nem kívánják magukban tartani. A november 2-i KJK találkozó 2020 MÁRCIUSÁBAN szombati napon fog megrendezésre kerülni. A fórumon, facebook-on, jelentkezési lapon, hirdetésben is hamarosan fel lesz tüntetve az új időpont. A programlista változatlan lesz. Bízom benne, hogy így lesz lehetőség mindenkinek kihasználni a hétvégét, nem lesz akadályoztatva, hogy a temetőkbe eljuthasson, vagy Arcadia rendezvényre illetve más ütköző programokra. Így ha valóban eljönne, akkor márciusban megtehesse. Aki meg nem akart részt venni, azt nem érinti hátrányosan az új időpontban történő megrendezés! (A már regisztrált résztvevők értesítés kapnak az időpontváltozásról.)
2019. október 27. 12:34 | Válasz erre | #41
Tudom.
De például az előadásokba besegített.
Általánosan értettem, hogy nagyon jó volt.
© cock
2019. október 27. 12:18 | Válasz erre | #40
A májusit nem ő szervezte.
2019. október 27. 10:48 | Válasz erre | #39
Üdv!
Megyek (megyünk), unokaöcsivel.
(Itt, a fórumon, eléggé csendes minden... Reméljük, az össz érdeklődés nem apad le végső soron az egésszel kapcsolatban. A májusi is tartalmas, remek volt. Mondjuk, pont amiatt is az volt az egész mostani kapcsán az első gondolatom, nem túl hamar van-e, és nem lett volna-e jobb a következő évre áttolni; de ezt akkor lehetett volna megvitatni/megszavazni talán.)
© twillight (Kövérorr)
2019. október 15. 18:12 | Válasz erre | #38
Reméljük ír majd valamit, de ha jól sejtem, lesz a legújabb 1-2 könyv (Assassins of Allansia, meg ki tudja), és a legújabb Zagor-füzet-vagy-mi.

Meg amit még hoz ő, meg mindenki.
© twillight (Kövérorr)
2019. október 15. 18:04 | Válasz erre | #37
Úgy tűnik, az elővételi jegy közben megszűnt. Másolom az emailt, illetve lásd [url=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKsi-pOnrNBWB3nmwyOhIu0rpsYyz_DCSN59muyazTE7zd5g/viewform]találkozó honlapját[/url]:

"Részvételi jegy: 6000 ft átutalással. [Október 30-ig átutalható. - honlapról.] Helyszínen [nov 2-án - honlapról] készpénzben 7000ft.
Átutaláshoz: Név: Vitárius Gábor, Bank név: Raiffeisen Bank Zrt., Számlaszám: 12011739-01108967-00100007
Közlemény: KJK Találkozó jegy, Ha nem a te nevedben történik az utalás, akkor a résztvevő nevét is írd mellé.
Amennyiben 14 év alatti gyermekkel érkeznél, akkor a gyerek részére a belépés ingyenes, te leszel a kísérője."

[url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/?active_tab=about]féjszbúk-felület[/url]

Nyilvánvalóan nincs kedvezmény azért hogy nem maradsz ott. Soha, sehol nem volt ilyen kedvezmény, nyilvánvaló okokból.